marți, 31 ianuarie 2012

Locotenentul Achim

George Anca

             
Ocult golit, kenotic. Nu sunt postmodernist? Ba da, Puşi (GB, 1980). Oprise în faţă la La Calu. Nu deschid sticla de vin de la el. Mâine. Secretul să stea în tine cum îţi stă sângele-n vine, Florentine. Eram jos, în ultimul orizont, la punctul cel mai adânc. Mitică, arde mina. A falsificat poeziile, nu respira. Norocul meu a fost cu Romică şi al lui Romică cu mine. S-o ucidem pe Latifa pentru a salva poporul. Da, răspunse cu glas stins naşul Ion. Scris mai vizibil, mai pline rândurile. Ceaţă neagră cu sclipiri verzi. Arde gheaţa, Hristo.
            Comunicare prin vise, uiţi ce scrii despre altcineva, cum ar fi citit. Nu ne mai auzirăm de ani. Retenţie psiho. Nicolaide s-a luat de Kusturiţa. Cine e Nicolaescu? Ch'io mi scordi di te. Realitatea e comică, da' lumea se crispează. Cum ai merge pe gheaţă. Popor masochist, leprezentat, merry wives, deleni-văleni. Superstiţia macho de cuviinţă. Moartea tatălui, Dumnezeu-Hrostos. Nimeni la busturi. Moartea cărţilor. Caietele, miile de pagini, cin' să le scaneze, pe ce lectură, descifrare? Cazul să mai despart steno de asteno.
            Mantre onirice cosmosului cameral, în cer cu Shaun Davey, în iad cu Downey, hai dislexie. Bereta proprie, neitaliană, numai pe scenă şi-n localuri, nu la radio, un folclor. Şi castrat şi birjărea contele rus la şosea. Înscrisuri, telegraf, berbera Piaf. Ai lui Sică, diegeză mai aproape de lumea lui Caragiale, o singură femeie care contează, placa turnantă. În domeniul teatral sunt mai ai dracului ca în literatură. Lumea l-a plăcut că e frumos. Matilda nu-l pomenise în scris şi la telefon, cât că scrisul o fi al lui şi o semnase numai pe ea. Vine în baston, a-şi citi strigăte-mantre din puşcărie.
            Să nu mă refuzi, dau un şpriţ. Dă-mi amănunte, patru personaje se cănăstec, unul dintre ei e poet, restul, copie după natură. Scrisei 2,5 p., blocată tasta, terminate bateriile Duracell. Nu pot nici trimite. Îl sun. Mă duc după baterii. Mă întorc, adaug un final, cum femeile îl ucid numeric, amazoane. Răaspude că a râs, Bergson, să mai scriu două – făcusem corp 16 – cu amănunte de canastă. Plata, că absurd, bineînţeles. Partea a doua, cu sculptură, inventez administraţia canastei, reprezentată de Tanda, fără Prist.
*

            Peştii nu mă însetară, îi înecai în ceai. Manifesto necitit, cine l-o fi pastişat. Că l-am semnat în prefaţă, să scriu şi la piesă, în compensaţie, anonim, indent. A murit el Burebista şi nu am plâns. Mingiarii. Antigen australian. Leo Tenguma. Gabriel Cadis. I-au fost atribuite mai multe sedative.
            Corectură onirică de grup. Exerciţii gnomice pentru ochi. Nimeni să nu vadă, să n-audă, uit tot. Basilica plină, femei pe stânga, bărbaţi pe dreapta, clopote. Fragmentarea conduce la circulaţia transnaţională suboptimă. Profesionişti transfrontalieri. Fertilizarea încrucişată a ideilor. Lignina. Centenar Ilie Cleopa, Bram Stocker. Un rictus care nu e în regulă. Dacă n-ar fi suferinţa.
            Mantra minţii exilate în creanga de aur. Nedeia, aliteraţie a Indiei. Bebe înfăşurat într-un steag cu chipul lui Eminescu. Spirală negativă. Nu aţi vrut să faceţi imediat armistiţiul. Sunt băiatul căpitanului. De-aţi fi văzut Ozana. Să procedeze aşa ceva. Azi e cu bani, mâine e gratis. Ia cu lămâie, bea cu sifon. La ordinul bocancilor roşii. A murit că aşa au vrut ruşii. The global struggle. Moş Martin. Dar ce scriem pe bannere? Diaspora subterană. O ţară k afară. Salvează lumea cu un like. Nu este de controversat despre recursul la violenţă. Vizitaţi-ne mai repede.
            Când ne scăpaţi de ăştia. Cel puţin o jumătate de drum împreună. Bulevardul Lascăr Catargiu este blocat, bulevardul Ana Ipătescu este, la fel, blocat (nume nou, nume vechi). Fură prin rotaţie. Tom la Acenture, în China. Libertate pentru Swoboda. Tot mai multe petarde. Aceste zile minunate. Arme Albe. Orban se crede Voican. Soluţia Islanda. Jimenez, Marcos, Fujimori. Cu revolverele în ham. O feerie. Il treno dei desideri nei miei pensieri all incontrario va (Adriano). I traveled each and ev'ry highway (Frank). Hera I am in the land of the morning star (Scorpions).      Ascensiunea radicalilor. Toate mulţimile sunt iraţionale. Nu-şi poate permite să mai aştepte. Antisistemism la modă. Legea interesului de stat în Italia. Sânmărtean, politicos cu vilegiaturiştii, n-a fost cancer, a rămas alăptarea. Copiii lui Kaufmann. Pierdut bolnavul. M-a sunat din dubă. Mineri îmbrăcaţi în jandarmi. Soarele mineral. Pancarte nescrise. Iniţiere alawită, fraternitatea lui Hyperion. Tradus la o comandă blitz chiar de mine. Să nu mă mai sfădească baba că apar la televizor.
            Ou roşu. O schinare de lovele. Legalizaţi iarba. Poporul vă cunoaşte mai bine. Suflă-mi în cimpoi. Vocile sunt groase. Marchează banul gros. Treponema palladium. Toate alegerile sunt anticipate, şi cele spontane. Doar şerpii s-au apropiat. Nimic nou în lupta cu poporul. Rămâi la subiect, nu divaga. Mănânc seminţe, că e plictiseală. Nimic legitim. Cocălarul legumă. Ce naiba se întâmplă? Nu are zvâc. Oul zburător. Ţară, nu coafor. 
            Pluteam în fum, alkyon stone, până mă văzurăţi. Se lăţi vestea. Hai prin nori şi stânci, la o platformă de oracol. Terenul meditaţiei alergat interior, lansarea levitanţilor în mers decolant. Bravo, retardule. Tu eşti prototipul turnătorului comunist de pe vremea comunismului. Totalitarismul este evident în media. Butthead. Am făcut o grămadă de greşeli ortografice când am văzut ce tupeu are tipa. A dat gata juma de Bucureşti. Piatra beţivă. Guzganii eunuci. Dacă nu aveai nume de maşină nu te lua.  Zvârcolacii. Brigăzile Nicolae Ceauşescu. Moarte Americii. Zmârdoare urâcioasă. Va muri de glonţ. Noroc chior. Scăderea apetitului pentru risc. Înghesuiţii. Fă şi tu ceva. Unde-i găsiţi pe toţi ăştia? Plouă cu translatori. Niciodată să nu spuneţi adevărul.

*

Toarasi, americanii astia nea pacalit de doo ori, odatan 44 si odatan 89 !
Daca vreti sa ne mai pacaleasca, odata , naveti decat, da sa stiti ca chinejii nu nea pacalit niciodata !

Iei ie singurii care ne mai puate scuate dinca catun care nea bagat malagambistii ! Sa stiti !
Ca daca vine 2 milioane da chineji la noi, ca sa copenseze peia dea plecat in Spania si Italia, pai noi in doi ani ne revenimim !Asa sa nea jute Hu Jintao !Semneaza: Mache Psderie Abasador Estraordinar si Plindapotential al Republicii Populare Chineze la ziare.com
Noam Chomsky:zece manipulări generale pe care se bazează democratia.
1    Să distragi permanent aten­tia de la problemele sociale reale, indreptand-o către subiecte mi­no­re, dar cu mare impact emo­tio­nal.
2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu­blică si tot tu să vii cu solutii.
3.Să aplici toate mă­su­rile dure treptat.
4. Să obtii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor.
5. Să te adresezi oamenilor ca si cum ar avea cu totii o gandire infantilă.
6. Să faci tot timpul apel la sentimente si la reactii glandulare, nu la ratiune.
7. Să tii poporul in ignorantă si in satisfactii ieftine, dar multe.
8. Să incurajezi financiar acele mijloace de comunicare in masă care indobitocesc pu­bli­­cul si il tin legat de emisiuni si se­ria­le vulgare, ce trag inteligenta in jos.
9. Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputintă.
10. Să apelezi la toate cuceri­rile stiintelor pentru a cunoaste punctele slabe din psihologia individului si a multimilor.

"   Te afli intr-o barca cu vasle, care se afla intr-un mare rezervor cu apa. Ai o ancora la bord, pe care o arunci (lantul este destul de lung incat ancora sa atinga complet fundul rezervorului). In acest caz, ce se intampla cu nivelul apei din rezervor, se ridica sau scade?"
 Nivelul apei scade. Intai explic de ce ar trebui sa credem ca nivelul apei ar fi constant. Apoi voi explica de ce totusi nu e asa.
In momentul in care arunci ancora in apa, ea ar trebui sa provoace cresterea nivelului apei deoarece dezlocuieste o anumita cantitate de apa. Nu se va intampla asa deoarece in acelasi timp barca devine mai usoara si iese mai mult deasupra apei, dezlocuind mai putina apa. Teoretic apa ar trebui sa ramana la acelasi nivel.
Numai ca densitatea ancorei este mai mare decat densitatea apei (altfel ancora ar pluti pe apa). Cat timp ancora sta in barca, ea impinge barca in jos cu o forta proportionala cu greutatea ei. Deci apa dezlocuita este proportionala cu GREUTATEA ancorei. In momentul in care ancora este aruncata si poposeste pe fundul bazinului, greutatea ei nu mai are niciun rol, apa dezlocuita este egala cu VOLUMUL ancorei. Din moment ce densitatea ancorei este mai mare decat cea a apei, cantitatea de apa dezlocuita de greutate este mai mare decat cantitatea de apa dezlocuita de volum. Se dezlocuieste mai multa apa atunci cand ancora se afla in barca. Deci cand se arunca ancora, apa dezlocuita este mai putina iar nivelul apei este mai mic.
 "Ai un buchet de flori. Toate, in afara de doua, sunt trandafiri; toate, in afara de doua sunt margarete; toate, in afara de doua, sunt lalele. Cate flori avem?" 
In buchet avem trei flori: un trandafir, o margareta si o lalea.


*
Bună ziua Agafitei,
Această solicitare nu este destinat pentru a determina orice jenă pentru dumneavoastră, dar doar pentru a vă contacta din cauza dvs. de înaltă reputaţie şi trustworthiness.It poate parea ciudat si, de asemenea, nesolicitate pentru dumneavoastră, dar tânjesc indulgenta ta. Acest lucru este impusă de nevoia mea de urgenţă pentru a ajunge la un partener de încredere şi de încredere străine.
Sunt Barrister Philippe R. Kousa, un avocat de profesie, avocat personal la sfârşitul lunii domnul Alexandru
Agafitei
, un cetăţean din ţara dumneavoastră, care a folosit pentru a lucra cu compania Shell Oil aici în Togo, după ce acest document se face referire în continuare clientul meu . La 21 aprilie 2004, clientul meu, sotia si copilul lor au fost implicate numai într-un accident de maşină fatal aici în Togo Lomé, care, din păcate, trei dintre ei au pierdut viaţa acolo.
De atunci am făcut mai multe anchete pentru a ambasada dvs. pentru a localiza oricare dintre clienţii mei extins rude, dar a căzut în pretenţii, care este motivul pentru care am decis să vă contacteze, în scopul de a ajuta la repatrierea bani lăsate în urmă de către clientul meu, înainte de se obţine confiscate sau declarate inutilizabile de către bancă.
Decedatul a avut un cont în valoare de US $ 11,5 milioane la o bancă comercială aici, în cazul în care contul a fost domant timp de opt ani acum, iar banca a emis-mi un anunţ pentru a oferi o rudă a decedat sau au contul confiscate în cadrul următorii douăzeci de un oficial de zile lucrătoare.
După cum am căzut în pretenţii în localizarea rudelor pentru mai mult de şapte ani acum, vă rugăm să i să vă ceară consimţământul de a va prezenta ca o rudă a domnului Alexandru
Agafitei
, din moment ce au acelasi nume de familie cu el, astfel încât veniturile din acest Contul poate fi plătită pentru tine, atunci putem împărtăşi bani egal între noi după cheltuielile. Decât să fie confiscate de către bancă.
Promit să furnizeze toate documentele legale necesare care pot fi utilizate pentru orice cerere de backup pe care le poate depune şi cu influance mea putem transfera aceşti bani în orice cont străin pe care îl pot oferi. Tot ce am nevoie de la tine este dumneavoastră sinceră de cooperare pentru a ne permite vedea acest acord prin intermediul şi v-am garantat că acest lucru va fi executat în cadrul unui aranjament legitim care va proteja mine şi tine de la orice încălcare a legii.
Vă rugăm să informaţi-mă la indicaţia dvs. de dorinţa dumneavoastră de e-mail meu privat "şi trimite-mi telefon şi de fax, pentru a permite discurssion buna despre detaliile acestei tranzacţii.
Cel mai bun ceea ce priveşte,
BAR.PHILIPPE KOUSA.
*

În ciuda avertismentelor repetate primite pe linie de UTM şi a încercărilor de influenţare pozitivă pe linie de D7L şi US, obiectivul Villon se obstinează tot mai mult să nu accepte să reziste doar prin cultură, să citească cărţi interzise ca alţi reacţionari inofensivi, sau să treacă de la versuri lirice incendiare la versuri filologice ignifuge.
Precizez că obiectivul Villon nu numai că are carismă la libaţii cu toate clasele sociale, recitând Doina eminesciană, intonând duşmănos Trăiască Regele! şi cerând tovarăşilor sovietici să restituie Basarabia de ziua Stelianei Pogorilovschi, Alsacie răsăriteană pe care burghezo-moşierimea n-ar lua-o nici dacă s-ar destrăma Lagărul cu tot cu URSS, dar a participat şi la întrunirea Complotului de la Biblioteca Primus din strada Miletin, care este lotul complet încă din 15 septembrie 1956 (Nicolae Labiş, Georgeta Naidin, Aurel Covaci, Steliana Pogorilovschi, Gloria Barna, Grigore Vereş, Mihai Nicolae şi Vasile Albu), şi avem indicii că intenţionează "să afle absolut totul despre comunism", în scopul de a devia de la marxism-leninismul corect politic.
Există, în ultimă analiză-sinteză, suficiente piese la dosar ca să fie arestat în orice moment, obiectivul Villon, de profesiune acrostih vertical, în prezent fără ocupaţie şi fără domiciliu, eventual într-un lot mai mare, care e şi gata, dar arestările recente în toamna lui 1956 ale unor studenţi cu nume neconsacrate (ca Negrea, Derdena, Goma. ş.a.) au generat, absolut surprinzătoare la nişte intelectuali români, mişcări de solidaritate, iar în cazul său sunt de prevăzut reacţii duşmănoase regimului democrat-popular venite şi din partea a numeroşi colegi de trudit peniţa, a cititorilor fideli plachetei sale de debut editorial cu versuri lirice, care face elogiul infidelităţii conjugale, şi a altor simpatizanţi, tovarăşi ai lui de la libaţii pe care dă banii poporului şi ai părinţilor, neglijându-şi o operă care e de patrimoniu european.
Citez din criticul Lucian Raicu, la care doarme în pat şi filologul George Mărgărit, ba chiar, sporadic şi obiectivul Villon, după cum a observat sectoristul:
"Manuscrisele originare ale poeziilor sale, curate, preacurate, nu vădesc obsesia, nici plăcerea amară a desăvârşirii."
Dar o complicaţie mai este şi anticiparea că la un proces ar fi dificil de obţinut de la acest răzvrătit incorigibil retractările dorite de regizorii spectacolului.
Din aceste motive, nu este indicată nici anihilarea obiectivului sub forma unui act de jaf nocturn ca fiind înjunghiat de unguri ca să i se sustragă ceasul Popeda cu care umblă la el, deoarece se vor naşte suspiciuni.
(Tocmai pentru că nu l-a amanetat la restaurantul Victoria, ca să bea conform scenariului, muribundului Labiş i se fură acest ceas de către brancardieri.)
Având în vedere cele mai sus arătate, consider că cea mai benefică soluţionare a cazului este aruncarea poetului sub tramvaiul 13, cu legenda că a fost beat şi a mers în zigzag şi înainte de a se urca din mers, nestăpânind picioarele, la înclinarea corpului său spre partea stângă, laterala vagonului remorcă l-a lovit şi victima, în urma loviturii primite, printr-o întorsătură a corpului în formă de rotaţie, cade jos între cele două vagoane ale tramvaiului.
Fişă de necesitate de oameni:
 
Agent 1: îi dă lui Villon o sticlă de ţuică (sau alt alcool) şi bani de o cafea la Capşa, unde de altfel are a se întâlni cu Agentul 2
 
Agent 2 (femeie): Atrage pe Villon de la Capşa în Staţia Colţea, invitându-l să doarmă la ea... Nu trebuie însă pe refugiu să apară cu el de braţ. Îi va justifica că mai vrea şi alţii să doarmă cu ea, deci că e bine să se prefacă a nu se cunoaşte în staţie.
 
Agent 3: îl va trage pe Villon de suman sau de palton şi îl va îmbrânci spre tramvai, dar nu pe la botul autovehiculului, deoarece poate sări dincolo de şine neatins, ci imobilizându-l în grătarul dintre motor şi remorcă.
 
Consecinţe anticipate.
 
Ipoteza 1: Dacă obiectivul Villon va fi doar schilodit, el va înţelege acest nou avertisment şi se vor mai potoli şi alţii, pe care puşcăriile nu-i sperie, deoarece sunt tineri şi au de unde muri.
 
Ipoteza 2: Dacă acrostihul crapă, atunci i se vor înscena funeralii scriitoriceşti de erou al clasei muncitoare şi i se va construi o biografie educativă, despre faptul că alcoolul dăunează grav sănătăţii.
Asupra situaţiei informative menţionez că obiectivul Villon a băut toţi banii primiţi pe ultimul său "sobor de versuri", iar ca situaţie operativă menţionez că din analiza SWOT rezultă că ca ameninţare poetul vrea să plece dintre prieteni, unde putem plasa surse, la ţară şi nu-l mai putem fila eficient; în schimb, operativ, trebuie exploatată oportunitatea că în noaptea de 9-10 decembrie începe a se băga tramvaie pe trasee să circule pentru prima dată şi după ora 24 cu şchimbu trei, fiind de presupus ca până la mutaţiile comportamentale semnificative statistic, să fie puţini cetăţeni în staţii ale căror declaraţii să poată fi uşor de obţinut în sensul legendei propuse de noi.
Locotenent Achim Moromete
                
             George Anca
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu