miercuri, 5 iunie 2019

CINE ESTE FAMILIA TA



Papa Francisc – Gheorghe Zamfir – Rodica Gabriela Anghelescu – Haralambie Skarlakidis – Dumitru Ichim – Surender Bhutani – Puși Dinulescu – George Anca – Lora Levițchi



PAPA FRANCISC

"Fecioara Maria sa-si intinda ocrotirea ei de mama peste toti cetatenii Romaniei care, in decursul istoriei, si-au pus intotdeauna increderea in mijlocirea ei. Fecioarei Maria va incredintez pe voi toti si ma rog pentru ca ea sa va calauzeasca pe calea credintei"


Rexlibris Media Group

CREDINȚA ÎN DUMNEZEU
NE ADUCE PACE ȘI LINIȘTE ÎN SUFLET

Venirea în România a Sanctității sale, Papa FRANCISC, ne-a adus în suflete bucuria și speranța unei concordii frățești între toți oamenii care locuiesc în plaiul sfânt „grădina maicii domnuluinume dat țării noastre de către papa Paul al II-le, cu douăzeci de ani în urmă. Înțelegerea și iubirea între semeni este puntea ce leagă inimile tuturor oamenilor care-L slujesc și-l iubesc pe IISUS CRISTOS.

Maestrul Gheorghe Zamfir a transmis un mesaj plin de patos:
„Am regăsit Iașul în strai de sărbătoare și o bucurie imensă a inundat sufletele celor prezenți, cu ocazia vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc. Mulțumesc domnului primar Mihai Chirica, pentru atenția acordată și pentru efortul de a fi totul la înălțimea așteptărilor. Dumneavoastră, celor care ați înfruntat vremea și ați așteptat cu multă răbdare momentul artistic, susținut alături de soprana Rodica Anghelescu acompaniați fiind de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta inegalabilului dirijor Daniel Jinga, vă mulțumesc nespus! Astfel am retrăit bucuria de a fi împreună! Dumnezeu să ne ajute!”

Soprana RODICA GABRIELA ANGHELESCU, 
care a cântat la Iași în cinstea Sanctității Sale Papa FRANCISC, a spus cu bucurie și recunoștință: spus cu bucurie și recunoștință:
„Am fost onorată și fericită că bunul Dumnezeu a îngăduit din nou să fiu invitată în concertul extraordinar susținut de maestrul GHEORGHE ZAMFIR la Iași, în seara de 1 iunie 2019, cu prilejul vizitei în România a Sanctității Sale Papa FRANCISC. Sunt fericită că am cântat sub bagheta dirijorul DANIEL JINGA si orchestra simfonică Metropolitană! Am interpretat: „AVE MARIA” - Gheorghe Zamfir „PANIS ANGELICUS” - Cezare Franck
„COPACUL” – Jolt Kerestely, versuri: Octavian Dumitru


Toţi aceia pe care îi numim astăzi „morţi” nu sunt deloc morţi



Toţi cei care au plecat din această viaţă, fie în zilele noastre, fie în trecutul îndepărtat, sunt cu adevărat vii, mult mai vii decât suntem noi. Lumea morţilor nu este a lor, ci a noastră, deoarece omul care trăieşte fără valori şi idealuri, fără dragoste şi virtute, este în esenţă un viu mort. Dim­potrivă, lumea lor, lumea celor păruţi morţi este plină de viaţă şi lumină.
În ziua cea slăvită a celei de a Doua Veniri a lui Hristos, va avea loc învierea tuturor morţilor, pentru ca după aceea să urmeze Judecata cea de Apoi a întreg neamului omenesc. Aşa cum a înviat Hristos împreună cu Trupul Său, tot astfel şi morţii vor învia împreună cu trupurile lor. Însă aceste trupuri nu vor mai fi supuse niciunei stricăciuni, pentru că vor avea ca model Trupul lui Hris­tos cel Înviat.
Toţi aceia pe care îi numim astăzi morţi” nu sunt deloc morţi. Toţi cei care au plecat din această viaţă, fie în zilele noastre, fie în trecutul îndepărtat, sunt cu adevărat vii, mult mai vii decât suntem noi.
Lumea morţilor nu este a lor, ci a noastră, deoarece omul care trăieşte fără valori şi idealuri, fără dragoste şi virtute, este în esenţă un viu mort. Dim­potrivă, lumea lor, lumea celor păruţi morţi este plină de viaţă şi lumină.
După moarte, trupul omului se descompune şi elementele lui materiale se întorc în pământ, însă sufletul lui călătoreşte tocmai în direcţie opusă. Continuă călătoria lor şi ucenicia lor în următoarea clasă a şcolii care se numeşte Viaţă.
Aşa cum sămânţa este îngropată în pământ ca să răsară o nouă plantă, tot astfel şi omul venind pe lume „este îngropat” ca să răsară după moartea lui un om nou nestricăcios în Cer.
Cel mort plecând din această viaţă nu are dreptul să ia cu el absolut nimic, ci le lasă pe toate aici. Numai un lucru ia cu el: faptele lui.
Aceste fapte vor constitui „materialele” din care se va construi viitoarea sa locuinţă. De aceea şi Iisus îi îndeamnă pe oameni să-şi facă vistierii în ceruri: Nu vă adunaţi comori pe pământunde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură. Ci adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură. Căci unde este co­moara ta, acolo va fi şi inima ta” (Matei 6. 19-21).
În locul unele sunt duşi „morţii” după moartea lor, ei continuă să înveţe şi să lucreze duhovniceşte şi, desigur, să mijlocească pentru cei rămaşi pe pământ. În acest loc ceresc există „difuzoare” foarte bune şi gândurile noastre îndreptate spre ei se aud foarte clar. La fel şi tânguirile şi suspinele care atunci când sunt prelungite şi necurmate, îi fac să sufere.
Locul în care se află este întotdeauna corespunzător şi potrivit cu faptele lor şi după ce trec printr-o primă judecată, aşteaptă Judecata de Apoi, care va fi şi pentru ei şi pentru noi şi se va petrece la a Doua Venire a Domnului nos­tru Iisus Hristos. Atunci toţi drepţii vor fi răsplătiţi din nou.
Mormântul fiecărui mort constituie, în esenţă, o uşă prin care omul trece de la moarte la viaţă. Şi în acest fel viaţa dobândeşte un sens diferit.
Nu ne-am născut ca să murim şi nu trăim ca să murim, ci trăim ca să participăm, după moarte, la o viaţă veşnică. Trăim ca să dobândim o moştenire nestricăcioasă care se păstrează în Ceruri. Pentru că omul nu moare niciodată, ci călătoreşte de la moarte spre adevărata viaţă.
(Haralambie K. SkarlakidisSfânta Lumină. Minunea din Sâmbăta Mare de la Mormântul lui Hristos, traducere din limba greacă de Ierom. Ştefan Nuţescu, Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, Atena, 2011, pp. 271-272)





DUMITRU ICHIM
Psalmul după MahaYuga
Ca marea, și tristețea, mărgeanului porfirul,
Din tainițe străine, i-l scoate la vedere,
Când dragostei lumina i-o cântă cu delirul
Din ne-nțelesul frunzei la prima adiere.
Rar, ochiul din lăuntru cunoaște gustul sării,
Dar celui din afară, adâncul nu-i dezleagă.
De ce în scoică, noaptea, se-aude plânsul mării,
Copilul mort ce încă și azi în noi se roagă?
Busola nu-nflorește, la ce m-ajută nordul?
Singurătăți de-s două, mai grele-s ca în număr.
Cum doare în privire, atât de crud fiordul,
Cu șoapta despletită pe luna unui umăr!
Ne-om dezbrăca de arbori, și-n altă mahayugă,
Spre brațele-mi întinse te vei întoarce-n fugă!

SURENDER  BHUTANI
A New World
One is lamenting one's own paralysis
in the changing world beyond redemption
the free range of narcotic narcissism
is confined to a new class of privileged few
New faces of power have stalled conscience
people have to behave like robots
it is their obligation to remain silent
only the official language will say everything
Now there is systematic looting of free will
to suppress the human protest is the game
no intellectual mercenary will come to a rescue
he himself has removed the mask of pity


PUȘI  DINULESCU
Nostalgie
Stă Livache la pripon,
A-mbătrânit şi Delon,
Astăzi nu mai e ca ieri.
Alte şi-alte primăveri,
Foaie verde şi-un salcâm,
Merg spre celălalt tărâm...
Numai eu pe ea în gând
O visez cum râde blând...


TREI SPÂNZURAȚI



Politistii bistriteni s-au confruntat, in ultimele 24 de ore, cu trei cazuri de sinucidere prin spanzurare, in toate fiind vorba despre barbati care au ales acest mod pentru a-si pune capat zilelor.

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bistrita-Nasaud, prima sesizare la 112 a venit duminica dimineata, cand o femeie din localitatea Prundu Bargaului a sunat pentru a cere ajutor medical pentru sotul ei, un barbat de 69 ani, care s-a spanzurat intr-o incapere a locuintei.

Chiar daca echipajul medical a reusit, initial, sa il resusciteze pe barbat, acesta a murit ulterior la spital.

Duminica seara, in jurul orei 20:30, politistii au fost sesizati ca la o stana de pe raza comunei Budacu de Jos a fost gasit spanzurat un barbat de 60 de ani, o echipa din cadrul IPJ deplasandu-se la fata locului in vederea efectuarii cercetarilor.

In cel de-al treilea caz, luni dimineata, la ora 8:30, politistii au fost alertati de un tanar din Bistrita cu privire la faptul ca tatal lui, in varsta de 47 ani, a plecat de acasa, amenintand ca se sinucide. Mai multi politisti si jandarmi au plecat in cautarea barbatului, iar, dupa aproximativ doua ore, acesta a fost gasit spanzurat la marginea unei paduri din Dealul Sigmirului.

In toate cele trei cazuri s-a dispus necropsia cadavrelor si se vor efectua cercetari pentru ucidere din culpa.


GEORGE ANCA

 Religiologie
         Ne-am fi cunoscut  între noiembrie 1818 şi ianuarie 1820 în Bucureşti, struguri-daci. M-aţi dus voi şi în Caliacra, între 1512 şi 2001. Cardiac în octombrie 1926. El premier diccionario. Eurasian Plate.  Sita brăzdarelor. Pe necitite Kalidasa cu huni. Ceh Cehov. Dava. Ide. Lulea. Colivă cu nucă multă. Ostatici serviţi. Laudă răpitorului via centrul kulturalis. Ambalaj d'imperii intemperii.  2011, március 27.
         Dec. 23, 2010,  fractures to the face.  De la Todică la Bourdieu. Gheorghe cu Imre au îngrozit creştinătatea în preajma secolului III după Hristos. Piei, obiect neînsufletit. De-aicea. Pom de viaţă. Spălaţi-vă deci şi curăţaţi-vă! Fiindcă ai jefuit multe neamuri, toată rămăşiţa popoarelor te va jefui, din pricina vărsării sângelui oamenilor, din pricina silniciilor făcute în ţară împotriva cetăţii şi împotriva tuturor locuitorilor ei. Trebuie înlocuiţi şi arestaţi. Proof of cowardice. Vă satisface cloaca ? Dacă securiştii manipulau dosarele oamenilor, astăzi există intelectuali care manipulează dosarele securiştilor. Cei născuţi pe 12 aprilie simt dispoziţia  generală a oamenilor.  Hells bells. Nu înţeleg de ce ţipă  la mine. Aţi avut un mofturos. Aţi adus directori noi.  Mai ceva decât Ceauşescu. Ce ce curaj? Cu ce moralitate?  Nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri.
         Dumneata! Şi mulţi alţii ca dumneata. Ci sublocotenent în retragere.  Lordul John. Soyez prudents. Civil concept foundation. If you are interested to represent your country, my name is Miss Ericka. L’Alliance Nord Américaine pour la Protection des Espèces Menacées (ANAPEM). We are organizing a global combined conference against Racism and Fighting for Human Right in U.S.A and Dakar Senegal West Africa. Dear Applicant, all planarians and selected breakout sessions will have interpretation in english, spanish, portugal and french. Elle sera une excellente occasion pour les professionnels de la santé publique d’exposer leurs programmes, des recherches, leurs politiques et leurs pratiques. This is V3 Airline international Washington DC. Forum de sute in zeci de cuvinte-libaţii.
         Grateful for opening Ibsen Year 2006 in Romania. He wanted to be present, if not having to be in China.  he Ibsenians will grow Romanian  Ibsen cult as stated by Liviu Rebreanu in the 1928 birth centenary in Oslo. The well-organized and fruitful seminar yesterday on "The Ibsenbians" and the opening of the Ibsen 2006 in Bucharest. Abhijnana-anagnorisis-recunoaştere, sanscrită-greacă-română (latină). Ginnungagap gol căscând FinishRomania. Anyhow, empror’s Trajan’s name entred actual national anthem since 1848, under Andrei Muresanu’s pen.  Sub jurisdicţia Acordului Cultural Româno-Indian. Celălalt (the other). Mulţumiri pentru scrisoarea din 4 Aprilie. Leif, Sorana, Ovidiu. Îmi cer iertare că răspund cu întârziere la scrisoarea Dtale din 28 Martie. Nu conta, totuşi, pe numele meu. Nu vă supăraţi dacă voi răspunde ........ la eventuala scrisoare pe care o voi primi.
          Nu prea există şanse.  Bisericile-cetate ale saşilor din Transilvania.  Un impreiu fără suflet ca UE nu poate supravieţui decât prin dictatură şi teroare.  Responsabilitatea interculturală şi interconfesională.  Autoantropologia. Pentru legitimarea unor abuzuri asupra indigenilor sunt încă invocate opoziţii binare precum: modernitate/tradiţie, civilizaţie/sălbăticie, noi/ei, centru/margine, civilizat/sălbatic, umanitate/barbaritate, avansat/înapoiat, dezvoltat/nedezvoltat, adult/infantil, emancipat/dependent, normal/anormal, subiect/obiect, uman/subuman, raţiune/pasiune, cultură/natură, masculin/feminin, minte/corp, obiectiv/subiectiv, cunoaştere/ignoranţă, ştiinţă/magie, adevăr/superstiţie, stăpân/sclav, bun/rău, moral/păcătos, credincioşi/păgâni, pur/impur, ordine/dezordine, justiţie/arbitraritate, activ/pasiv, bogat/sărac, state-naţiune/spaţii-non-state, puternic/slab, dominant/subordonat, progres/degenerare, ordine/haos, apartenent/alienat, puritate/contaminare (apud Alexander Laban Hinton).tică: frumuseţea popoarelor şi bucuria de a fi. Antropomorfismul creaţiei. Poetica sfinţilor, poetica martirilor, poetica popoarelor. Virginitate vs. maternitate. Castitatea soldaţilor. Nostratic – antropologie lingvistică. Medeologie, indoeminescologie, Brahma-Brâncuşi. Antropologie arhetipală. Daoism şi confucianism în cultura română (Eminescu şi Blaga – daoişti, Maiorescu şi Călinescu – confucianişti). Antropologia educaţiei: Kairos. Utraquism. Bi/multiculturaţie. Ciclul vieţii. Ontogenie. Etnografia copilăriei. Antropologia învăţării. Profesorul ca duşman. Aculturaţia antagonistă. Procesul cultural al educaţiei în viziune transculturală. Literatura-kavya în contextul civilizaţiilor comparate: Kairos indoeminescologic. Maha-vakias (mari rostiri) upanişadice. Supravieţuirea creaţiei cucerite în indo-europenism. Alfabete şi psihoterapie.  
         Triunghiul subiect-obiect-model – mecanismul dorinţei mimetice – contagiunea rivalităţilor – triunghiul mimetic şi omnipotenţa rivalului – identitatea între violenţă şi mimesis – circularitatea exponenţială şi distrugătoare a răzbunării – întoarcerea violenţei colective născută dintr-o criză paroxistică a diferenţelor asupara unuia singur – criza sacrificială – victima emisar – Dumnezeul victimelor – violenţa substituită sacrului – mimesis şi morfogeneză – sunt evangheliile mitice? - opera lui Girard, nouă cheie a hermeneuticii biblice.
         Dialogul teologiei sociale cu sociologia religiei; este religia un parazit al societăţii? (potrivit argumentelor studenţilor: dimpotrivă); ciocnirea civilizaţiilor ca profeţie care se îndeplineşte de la sine; teorema lui Thomas (“dacă oamenii definesc situaţiile ca reale, acestea sunt reale în consecinţele lor”).
În discuţie: “Noi, ortodocşii suntem puţini, dar suntem biserica întreagă” (Ilie Cleopa).
“Preabunul meu Dumnezeu, izbăveşte-mă de la felul acesta posac, mai curând rece, de a medita la tine” (Thomas Morus, osândit la moarte, în Turnul Londrei, la 1535). “L'imortalite de l'ame est une chose qui nous importe si fort...” (Blaise Pascal, “Necessite d'etudier la religion”, în Pensees).
La chiesa cattolica definisce locuzione interiore il raporto che nasce tra il cuore dell'uomo e l'ascolto della parola di Dio.
         Invocaţie (rugăciuni în diferite religii): OM / Medităm la splendoarea glorioasă / a divinului dătător de viaţă. / Fie ca el însuşi să ne lumineze minţile. / OM (Gayatri Mantra, hinduism); Laudă Lui, Exaltatului, Arahant-ului, Iluminatului. / În Buddha caut adăpost. / În Normă caut adăpost. / În Ordine caut adăpost. (Khuddaka Patha, budhism); În numele lui Dumnezeu, Binefăcătorul, Îndurătorul. / Lăudat fie Dumnezeu, Domnul Lumilor, / Binefăcătorul, Îndurătorul, / Ţiitorul Zilei Judecăţii. / Numai Ţie ne închinăm; / Numai Ţie îţi cerem ajutor. / Arată-ne calea dreaptă: / Calea celor pe care Tu i-ai binevoit; nu a celor ce Ţi-au dobândit mânia, nici a celor ce se rătăcesc. (Coran 1: Al-Fatihah); Hallowed be Thy name. / Thy kingdom come, Thy will be done, / on earth as it is in heaven. / Give us this day our daily bread; / And forgive us our debts, / as we also have forgiven our debtors. / And lead us not in temptation, / but deliver us from evil. (Bible, Matthew 6.9-13: The Lord's Prayer / Tatăl nostru - creştinism); Glorificat şi sanctificat fie numele mare al lui Dumnezeu în lumea pe care el a creat-o după voia sa. Fie ca el să-şi întindă împărăţia în timpul vieţii şi zilelor tale, întru viaţa întregii case a lui Israel, repede şi curând; şi spune: Amin. (Kaddish, iudaism); Tatăl nostru, al tău este universul, a ta este voia, / Dă-ne pace, fă sufletele oamenilor paşnice. / Tu eşti tatăl, alungă tot răul din calea noastră. (Nuer, Sudan / religii africane tradiţionale); Cu bucurie Domnului Înţelept! / Slăvit fie gândul, slăvit cuvântul, / Slăvita este fapta sanctului Zarathustra! // Supus mă rog, / cu mîinile ridicate pentru ajutor: / Întîi, o Doamne, a-mi plini toate faptele / Cu Dreptatea Spiritului binefăcător, / Cu înţelepciunea Gândului Bun, / astfel a sluji Sufletul Creaţiei. (Avesta, Yasna 28.1, zoroastrianism); Mă plec spre Arhants, fiinţele umane perfecte, oameni îndumnezeiţi. / Mă plec spre Siddhas, liberate suflete fără trup, Doamne. / Mă plec spre Acharyas, maeştri şi capi ai congregaţiilor. / Mă plec spre Upadhyayas, învăţători spirituali. / Mă plec nevoitorilor spirituali din univers, Sadhus. (Namokar Mantra, jainism); El este singura Fiinţă Supremă; a eternei manifestări; / Creator, Realitate Imanentă; Fără Teamă, Fără Răutate; Formă Fără Timp; Neîncarnată; Existentă în Sine; / Realizată prin graţia sanctului Guru (Adi Granth, Japji p. 1: The Mul Mantra, sikhism); Cerul mă binecuvântă, pământul mă binecuvântă; / Sus în Ceruri, fac Spiritele să danseze; / Pe Pământ, fac oamenii să danseze (Dansul Colibei, Religii native americane); Fie vorbele gurii mele / şi meditaţia inimii mele / primite vederii tale, o Doamne, / Stâncă şi salvare a mea (Biblia, Psalmul 19.14, iudaism şi creştinism).
         Acatistul Rugului Aprins de Sandu Tudor / Agaton / Daniil, 1948. Imn Acatist. Maica Domnului: Rugăciunea Întrupată, Urzitoare de nesfârşită rugăciune, Măsura a opta a Împărăţiei din noi, salt isihast, Roadă crescută de filocalie, Milostivire prin care Hristos ni s-a dăruit, Împărtăşanie de cuvânt din întruparea lui Dumnezeu, Osia Cerului cu Luceafărul Înţelesului, Muzică negrăită a celei de-a doua naşteri, Safir al cerului pe inima noastră picurat, Preasfântă, Preamărită, Preafrumoasă, Preabinecuvântată Mireasă. Rugăciunea, spunea părintele Daniil, are şapte trepte: 1.rugăciunea orală ( a gurii) 2. rugăciunea minţii 3. rugăciunea minţii în inimă 4. rugăciunea inimii 5. rugăciunea văzătoare sau contemplativă 6. Rugăciunea curată 7. Rugăciunea curată sau în extaz.
         Noi religii. Noile religii din secolele al 19-lea şi al 20-lea, cu 130 milioane de membri, îşi au, în majoritate, rădăcinile în tradiţii religioase mai vechi. Dacă Hare Krishna sau biserici africane independente sunt recunoscute de hinduşi, respectiv de creştinătatea africană, alţii, precum Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, Martorii lui Iehova, Yogi Bhajan sunt în conflict cu instituţiile religioase originare. Noi secte şi mişcări în hinduism: Sri Aurobindo Ashram, Arya Samaj, Brahmo Samaj, Ananda Marga, Transcendental Meditation, the International Society for Krishna Consciousness (Hare Krishna), şi mişcări centrate pe Meher Baba, Sathya Sai Baba, Bhagwan Rajneesh şi alţii.Noi religii în Japonia: Rissh-o K-osei Kai, S-oka Gakkai,  Agon-shu, Omoto Kyo, Sekai Kyusei Kyo/Biserica mesianităţii mondiale,  Mahikari şi Sukyo Mahikari, Perfect Liberty Kyodan. Mişcări religioase în Coreea:  Tan Goon Church,  Tae Jong Church,  Han Il Church, Chun Do Church, grupuri de religionişti folclorici. Secte şi grupuri creştine: kimbanguişti (Zair), Frăţia crucii şi a stelei (Nigeria), rastafarieni (Caraibe). Scripturi adiţionale bibliei:  the Book of Mormon, Doctrine and Covenants, and Pearl of Great Price; scrieri de Mary Baker Edy (Christ Scientist), Ron Hubbard (Church of Scientology). Credinţa baha'i, scrieri ale lui Baha'u'llah: the Book of Certitude (Kitab-i-Iqan), the Hidden Words of Baha'u'llah, şi Epistle to the Son of the Wolf.
         Kaironomie. Tabloul lui Gaugain, de unde venim, ce suntem, încotro mergem? Timp divin, timp eroic, timp uman. Antropologie este

 
 
LORA LEVIȚCHI

Cine este familia ta?

Am scris mai demult un articol in limba engleza, intitulat " CINE ESTE FAMILIA TA?" Aveti acum si traducerea lui:
"Oamenii sunt ca si ferestrele tip vitralii. Ei stralucesc si sclipesc numai cand soarele este afara. Dar cand intunericul vine, frumusetea lor adevarata se arata numai daca este lumina in interior."
Ai doar o singură viață dată în realitatea actuală.
Este responsabilitatea ta de a alege cu atenție persoanele cu care iti petreci cea mai mare parte a timpului.
Uneori îți dai seama că membrii familiei se comportă ca "străinii " în ciuda tuturor eforturilor tale de a le face pe plac. Ei iau totul ca si cum li se cuvine și nu dau de fapt 2 bani pe tine sau pe viața ta. Acest lucru este foarte dureros de constientizat cand tu ai investit in ei ce-ai avut mai bun. Simți că ai eșuat, ca nu ai trecut cea mai importantă clasa a vieții tale, după atatia ani investiti în acești oameni nerecunoscători.
In alte dati, ești uimit când vezi ca o persoană complet straina ce apare brusc în viața ta iti produce bine neașteptat. Te pisti de brat. Nu crezi că acest lucru poate fi adevărat, deoarece nu ai investit nimic în această persoană, l-ai întâlnit pentru prima dată în viața ta.
Dar Universul are grijă să echilibreze energiile Pământului. Te va compensa pentru chinul și durerea nemeritată, pe care presupusii "cei mai dragi" tie, iti "servesc" la "micul dejun", la "prânzul" și la "cina".
FAMILIA poate fi numita ORICINE care arata BUNATATE si GRIJA reala pentru tine. FAMILIA este MEDIUL care iti permite sa fii tu insati, fara nici o masca și încă sa fii plăcut. Aceasta nu este neaparat necesar să fie relationat cu tine prin ADN ori printr-un certificat de casatorie. .
FAMILIA poate fi numită o persoană, dar și un animal sau un copac sau o plantă. Ați văzut animale de companie loiale care refuză să părăsească mormântul omului decedat de luni de zile, suferind dupa cel mai bun prieten al lor. Prin contrast, vedeți oameni care au trăit împreună timp de 40 ~ 50 de ani și după ce unul dintre ei moare, "partenerul de viata" isi arată adevărata lui față trădând prin acțiunile sale amintirea presupusului om iubit.
FAMILIA trebuie să fie un CUIB minunat plin de dragoste, afecțiune, loialitate și voie buna. Un loc confortabil unde te puteți odihni și iti poti reîncărca bateriile. Un loc în care iti crești în armonie " semințele" ( copiii) tale (tai).
Câte FAMILII sunt afectate astăzi de ritmul dinamic al societății?
Câte FAMILII rămân UNITE și stau în continuare puternice în timpul perioadelor tulburări ale vieții? Câți parteneri de viața susțin asa cum ar trebui pe sotul/sotia lor și sunt adevărate "lumini" pentru membrii familiei lor?
Judecând pe baza statisticilor publice globale privind rata divorțurilor, a copiilor abandonați, a femeilor abuzate și a procentului de părinți lasati de izbeliste , se remarca un trend alarmant de degradare a semnificației FAMILIEI în societate.
Mai jos puteți vedea câteva statistici despre ratele de divorț globale:
https://en.wikipedia.org/wiki/Divorce_demography
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății:
Mai mult de o treime din toate femeile din intreaga lume - 35,6% - vor experimenta violenta fizica sau sexuala in viata lor, de obicei de la un partener de sex masculin, potrivit primului studiu major de acest gen al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
Raportul relevă amploarea șocantă a atacurilor asupra femeilor de la bărbații cu care își traisc viața, 30% dintre femei fiind atacate de partenerii lor de trai. De asemenea, se constată că o mare parte din omorurile de femei - 38% - sunt efectuate de partenerii intimi.
Aceste constatari trimit un mesaj puternic ca violenta impotriva femeilor este o problema de sanatate la nivel mondial de proportii epidemice, a spus dr. Margaret Chan, director general al OMS. "De asemenea, vedem că sistemele de sănătate ale lumii pot și trebuie să facă mai mult pentru femeile care suferă de violență".
Cele mai ridicate niveluri de violență împotriva femeilor sunt în Africa, unde aproape jumătate din toate femeile - 45,6% - vor suferi violență fizică sau sexuală in viata lor. În tarile Europene unde veniturile sunt mici și medii, proporția este de 27,2%. Cu toate acestea, națiunile mai înstărite nu sunt în mod necesar mai sigure pentru femei - o treime din femeile din țările cu venituri mari (32,7%) vor avea parte de violență la un moment dat în viața lor.
Dintre femeile care suferă de violență, 42% suferă răniri care le pot aduce în atenția personalului medical. Asta, spune raportul, este adesea prima ocazie pentru ca violența în casă să fie detectată și femeia să primească ajutor ". Acesta este un extras din:
https://www.theguardian.com/…/one-in-three-women-suffers-vi…
In tara mea nativa, Romania, violenta vis a vis de femei se prezinta nu foarte roz:
Un studiu realizat de INSCOP Research arată că, în România, la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută, ceea ce înseamnă că, zilnic, aproape 3.000 de femei sunt agresate, de aceea, românii sunt chemaţi să se alăture unui manifest împotriva violenţei domestice. Romania apare cu o populatie de aprox. 19,5 milioane de locuitori .
Studiul realizat de INSCOP Research arată că, în perioada 2010- 2012, s-au înregistrat peste 65.000 de cazuri de violenţă conjugală, iar aproape 800 de femei au murit din cauza violenţei domestice. Mai mult, unul din trei români consideră că „femeile mai sunt bătute şi din vina lor”, în timp ce 8% cred că „bătaia este ruptă din rai”, 6,4% consideră că „un bărbat care nu-şi bate femeia nu o iubeşte cu adevărat”, iar 7,3% susţin că „femeia este proprietatea bărbatului”. Conform sondajului, aproape 66% dintre femeile agresate au fost bătute de propriul soţ.
Deși 8,5% din români consideră că violența domestică este întâlnită doar în familiile sărace, iar 15,3% din aceștia doar la oamenii needucați, în momentul de față, o femeie din zece este afectată de violența domestică în fiecare an, iar acest abuz nu are legătură directă cu statutul civil, etnia, religia sau trecutul socio-economic.
Mai grav este că mai mult de jumătate din români, aproape 60%, tolerează comportamentele violente din familie și chiar le consideră justificate. Din păcate, un număr îngrijorător de femei abuzate nu depun plângere împotriva agresorului, iar teama și procesul greoi prin care se obține un ordin de protecție sunt doar două motive în acest sens
Statisticile arată că, în România, 20% dintre ordinele de protecţie sunt încălcate de agresori, iar judecătorii cred că e nevoie de schimbarea legii. Până atunci, victimele se luptă, de unele singure, cu agresorii și cu procedura greoaie din tribunale.
Ceea ce este mai grav: in Romania, crimele au luat locul bătăilor şi mii de femei se simt în pericol de moarte. Statisticile arată că o dată la două zile o femeie este omorâtă în bătaie.
Mii de românce se prezintă în fiecare an la instanţă să ceară un ordin de protecţie. Dar hârtia nu le garantează viaţa, iar Poliţia spune nu are resurse ca să-i supravegheze pe agresori. Guvernanţii promit că se shimbă legea dar până atunci, victimele tremură în case. Chiar azi, însoţită de echipa Observator, o bucureşteancă a solicitat protecţie. Soţul ei va ieşi curând din închisoare şi o ameninţă zilnic la telefon şi prin scrisori.
La fiecare 30 de secunde, o româncă e ţinta violenţei domestice, arată statisticile.
Nici SUA, așa-numita țară dezvoltată, nu are statistici asa de bune:
1. 18,3% din femeile din Statele Unite au supraviețuit unui viol finalizat sau unei tentative de viol. Dintre acestea, 12,3% au fost mai tinere de vârsta de 12 ani când au fost violate pentru prima dată, iar 29,9% aveau vârste cuprinse între 11 și 17 ani.
2. 22 de milioane de femei din Statele Unite au fost violate în timpul vieții. 63.84% dintre femeile care au raportat că au fost violate, asaltate fizic și / sau au implinit vârsta de 18 ani au fost victimizate de un actual sau fost soț, partener de coabitare, prieten sau amic. (Partenerul național intim și violența sexuală din 2010)
3. Mai puțin de jumătate din incidentele de violență în familie sunt raportate poliției. Femeile afro-americane au mai multe șanse decât altele să-și raporteze victimizarea poliției. Lawrence A. Greenfeld et al. (1998). (Violența de catre parteneri intimi: Analiza datelor privind Infractiunile comise de actuali sau foști soți, iubitii, și Iubite Biroul de Statistică Justiție Factbook Washington DC:.... Departamentul de Justiție NCJ # US 167237 Disponibilla National Criminal Justice Serviciulreferință.)
4. FBI estimează că numai 37% din toate violurile sunt raportate poliției. Statisticile Departamentului de Justiție din SUA sunt chiar mai scăzute, doar 26% din toate violurile sau tentativele de viol fiind raportate oficialilor de aplicare a legii.
5. Aproape o treime din victimele feminine de omucidere sunt ucise de un partener intim. (FBI, Uniform Crime Reports 2001)
6. Colegiul National de Studiul al Femeilor ce au ajuns Victime sexuale au estimat că 1 din 4 în 1 din 5 fete ce sunt la liceu experimenteaza completat sau tentativa de viol in timpul anilor de colegiu ( Fisher 2000).
7: Barbatii comit majoritatea actelor violente impotriva femeilor (DeLahunta 1997).
8: La fiecare două minute, undeva în America, cineva este agresat sexual. (Calculul RAINN) pe baza sondajului Național de Victimizare a Criminalității din 2000. Biroul de Statistică al Justiției, Departamentul de Justiție al SUA).
9. O femeie din cinci femei americane a fost victima unei încercări sau a unei viol în timpul vieții. ( Extract din sondajul despre Partenerul Intim și Violenta Sexuala la nivel national din 2010)
10. Luand in considerare ca sunt si violuri nedeclarate, aproximativ 6% dintre violatori vor petrece vreodată o zi în închisoare. 15 din 16 vor fi lasati liberi. ( Extract din Statistici facute de Departamentului de Justiție al SUA)
11. Aproape 10% dintre elevii de liceu sunt victime ale violenței în fiecare an. ( Extract din Comportamentul riscului pentru tineri Survellience 2009).
12. Violența sexuală și violența bazată pe gen sunt asociate cu o serie de probleme pe termen scurt și lung, inclusiv răniri fizice și boli, simptome psihologice, costuri economice și decese ( Extract din Prevalența pe viață a violenței pe bază de gen la femei și Relația cu tulburările mintale și funcția psihosocială, Jurnalul American Medical Association 2011).
13. Victimele violurilor prezintă adesea anxietate, vină, nervozitate, fobii, abuz de substanțe, tulburări de somn, depresie, înstrăinare, disfuncție sexuală și agresiune. De cele mai multe ori, ei nu le încredințează pe alții și îi reiau asaltul în mintea lor și sunt expuși unui risc sporit de victimizare viitoare (DeLahunta 1997).
14. Conform sondajului național de victimizare a criminalității din 2010, în 2010 au avut loc peste 20.000 de violuri sau atacuri sexuale; 169,370 dintre acestea au avut loc între femei și 15,020 dintre bărbați (Departamentul de Justiție 2010).
15. Victimele violenței sexuale prezintă o varietate de simptome psihologice asemănătoare cu cele ale victimelor altor tipuri de traume, cum ar fi războiul și dezastrul natural (National Research Council 1996).
Un număr de simptome și boli de lungă durată au fost asociate cu victimizarea sexuală, inclusiv durerea pelviană cronică; sindromul premenstrual; tulburări gastrointestinale; și o varietate de tulburări de durere cronică, inclusiv dureri de cap, dureri de spate și durere facială (Koss 1992). Între 4% și 30% dintre victimele violurilor contractează boli cu transmitere sexuală ca urmare a incidentelor sexuale. (Resnick 1997).
16. Majoritatea femeilor victime sunt violate înainte de vârsta de 25 de ani, iar aproape jumătate dintre victimele feminine au vârsta sub 18 ani. (National Partner Intimate and SurveillanceSexual Violence 2010).
17. În 2006, 78.000 de copii au fost abuzați sexual. (Child Maltreatment 2006). Deoarece majoritatea cazurilor nu sunt raportate, se estimează că numărul real ar putea fi de 260,000 - 650,000 pe an. (Finklehor 2008).
18. Aproximativ 67,9% dintre victimele violurilor sunt albe; 11,9% sunt negre; 14% sunt hispanici și 6% sunt de alte rase. (Ancheta Victimizării Criminalității Naționale, Departamentul de Justiție 2010).
19. Aproximativ jumătate dintre victimele violurilor se află în cea mai mică treime din distribuția veniturilor; jumătate sunt în partea superioară a două treimi. (Violența împotriva femeilor, Biroul de Statistică al Justiției, Departamentul de Justiție al Statelor Unite, 1994).
20. Conform Studiului privind supravegherea comportamentului la riscurile pentru tineri (YRBSS), sondajul național al elevilor de liceu a fost forțat la 7,4% să aibă relații sexuale atunci când nu au vrut. Elevii de sex feminin (10,5%) aveau mult mai multe șanse ca studenții de sex masculin (4,5%) să fi fost forțați să aibă relații sexuale. În ansamblu, studenții negri (12%) aveau mult mai multe șanse ca elevii albi (10%) să fi fost forțați să aibă relații sexuale (CDC 2010).
21. Femeile cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani prezintă cel mai mare risc de a experimenta un viol sau un atac sexual (DOJ 2001).
22. Aproape două treimi din toate violurile sunt comise de cineva care este cunoscută victimei. 73% dintre agresiuni sexuale au fost comise de un non-străin (-. 48% dintre făptași au fost un prieten sau cunoștință a victimei, 17% au fost un cadru intim și 8% au fostaltă rudă) (Studiul National Crime victimizare, 2010)
23. Cheltuielile pentru violența partenerului intim față de femei depășesc 5,8 miliarde de dolari. Aceste costuri includ aproape 4,1 miliarde de dolari în costurile directe de îngrijire medicală și de îngrijire a sănătății mintale și aproape 1,8 miliarde dolari în costurile indirecte ale productivității pierdute și valoarea actuală a câștigurilor pe viață. (Costurile violenței partenerilor intimi împotriva femeilor din Statele Unite, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Centrul Național de Prevenire și Control al Accidentului, Atlanta, Verdana, martie 2003).
24. Se estimează că violența domestică apare în aproximativ 25-33% din relațiile de același sex. (Proiectul de combatere a violenței homosexualilor și lesbienelor din NYC, octombrie 1996). Cu toate acestea, alte studii au indicat că între 17% și 52% dintre relațiile de același sex sunt abuzive. (Violența în relații cu lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, comunități domestice 2005).
25. Băieții care asistă la violența părinților lor au de 10 ori mai multe șanse să se angajeze în abuzul soțului / soției cand va fi adult decât băieții din familiile non-violente. (Intervenții privind violența în familie pentru sistemul de justiție, 1993)
26. Se estimează că 17.500 de femei și copii sunt traficate anual în Statele Unite pentru exploatare sexuală sau muncă forțată. (Raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane 2006).
27. Undeva în America, o femeie e batjocorită, de obicei de partenerul ei intim, la fiecare 15 secunde. (Studiul ONU privind statutul femeilor, anul 2000)
28. Un studiu al Universității din Pennsylvania a constatat că violența domestică este principala cauză a rănilor femeilor cu venituri mici din Philadelphia, cu vârsta între 15 și 44 de ani, mai frecvente decât accidentele auto, răsturnarea și violurile combinate. În acest studiu, violența domestică a inclus vătămări cauzate de crima de stradă.
29. Un studiu raportat în New York Times sugerează că una din cinci fete adolescente devin victime ale violenței fizice sau sexuale sau ambele, într-o relație. (New York Times, 8/01/01) "Această informație este un extras din:https://www.feminist.com/antiviolence/facts.html#statistics
Să examinăm acum numărul copiilor orfani și abandonați din întreaga lume:
Orfani:
• Se estimează că 153 milioane de copii din ntreaga lume sunt orfani. (UNICEF)
Minori exploatati pentru munca:
• In toată lumea există 168 milioane care sunt copii muncitori, reprezentând aproape 11suta din copii (BIM).
Educație:
• 263 milioane copii și tineri sunt afara de școală (UNESCO)
• aproximativ 61 milioane copii vârsta de școală primară este in afara școlii, 53 % din ei sunt fete. ( UNICEF).
Sanatate:
• Există 69 milioane de copii in întreaga lume care suferă de malnutriție (Banca Mondială).
• In 2017, 75% din totalul copiilor uciși trăiesc în regiuni mai puțin dezvoltate (Organizatia Mondiala a Sanatatii).
• Aproape jumatate din totalul deceselor la copii sub 5 ani sunt atribuite subnutriției. Acest lucru inseamna ca sunt pierderi inutile de aproximativ 3 milioane de vieti tinere trăiește pe an (UNICEF).
• 66 milioane de copiii de școală primară care frecventează cursuri scolare sufera de înfometare si locuiesc in tari în curs de dezvoltare, 23 de milioane din acestia fiind localizati în Africa (OMS).
Mortalitatea
• În 2017, în fiecare zi au avut loc aproximativ 15 000 de decese la copiii sub vârsta de cinci ani (OMS).
• Principalele cauze ale decesului la copiii sub 5 ani sunt complicațiile de naștere prematură, pneumonia, asfixia la naștere, diareea și malaria. Aproximativ 45% din totalul deceselor cauzate de copii sunt legate de malnutriție (OMS).
• 2,7 milioane de bebeluși mor în fiecare an în prima lună de viață și un număr similar sunt morți la nastere (OMS).
• 5.6 milioane de copii sub vârsta de 5 ani au decedat în 2016, ce ce este echivalentul a 11 copii în fiecare minut (UNICEF).
Sărăcia
• Copiii reprezintă aproape jumătate dintre persoanele care trăiesc în sărăcie extremă, deși reprezintă aproape o treime din populația lumii (UNICEF).
Refugiați și migranți
• În 2016 au fost 65,6 milioane de refugiați; dintre care jumătate erau copii (UNHCR).
• Numai în 2015 și 2016, mai mult de 2,5 milioane de persoane au solicitat azil în Euope. (Europol).
• 10 000 de copii migranți neînsoțiți lipsesc în Europa (Europol).
Război / conflict
• Există peste 250 de milioane de copii care trăiesc în țări afectate de conflict (UNICEF).
• 1 din 4 copii din lume trăiesc în zone de conflict sau dezastru. (UNICEF).
• 20 de persoane sunt forțate să-și părăsească casele în fiecare minut (UNHCR), extras din: 
https://www.sos-usa.org/our-impact/childrens-statistics
Am vorbit în aceste zile cu o minunată doamnă care este proprietarul unei institutii școlare situate în New York, USA.
Amândoua am accentuat faptul că FAMILIA este CELULA -ul primara a societății și că modelul societății de astăzi este defect. Acest model este lipsit de spiritualitate și nu mai cultivă principii valoroase. Ea a menționat că printre elevii săi există mulți copii care au o singură mamă, deoarece aceste femei, desi realizate din punct de vedere profesional nu au putut găsi partenerul de viata potrivit. Prin urmare, ele au ales să devină părinți cu ajutorul medicinii moderne. Unii sustin că este acesta este un lucru bun și poate că eu am o gandire mai traditionala. Îți voi spune că este vorba despre o sabie cu două tăișuri. Când un copil este născut și crescut de un singur părinte, el se va dezvolta încă din faza incipientă, o respingere pentru că totul nu este plăcut de către părintele său. Acest copil este predispus la dificultăți sau chiar nu poate să-și construiască propria familie când va fi adult. El nu va considera important conceptul de FAMILIE, deoarece acesta este ceea ce a văzut în dezvoltarea lui timpurie.
Doamna înțeleaptă a oferit, de asemenea, o soluție la această criză globală a familiei. Oamenii ar trebui să se concentreze mai mult pe SPIRITUALITATE, oamenii nu trebuie să-și piardă legătura cu DIVINITATEA. Învățați copii și adulții la școală, la biserică, la locul de muncă despre importanța familiei, semnificația DISTINCTA dintre mamă și tată și rolul plenar al copiilor de a consolida fundatia unei familii.
Imaginați-vă o matrice compusă din mai multe celule, ca un fagure de miere. Imaginați-vă o masă de celule formate din ceara prismatice hexagonale special concepute de albinele în cuiburile lor pentru a găzdui larvele (copii) și pentru a-și păstra mierea și polenul. Dacă faceti găuri în fagure și rupeți unele celule, fagurele va rămâne in forma initiala pe ansamblu, dar pentru o perioadă limitată de timp. Cu cât mai multe celule sunt distruse, cu atât mai fragil va deveni fagurele de miere. Fagurele este reprezentarea metaforica in viziunea mea a societatii noastre, starea de sanatate generala a societatii depinde de starea de sănătate a celulelor ei. O societate putredă și decadentă are distrus principiul de bază al familiei. Aceasta este echivalentă cu o distrugere globală a valorilor, a principiilor legate de conceptul de familie și de aici apar 1milion de alte probleme.
Familia este percepută in mod tradițional inca din antichitate ca „SANCTUAR al vieții și CELULA principala ale societatii“
Familia este celula vitala a societății.
Mai mult decât atât, FAMILIA este o comunitate de persoane în care sunt predate valori morale și moștenirea spirituală și culturală a societății.
Cărțile spirituale recunosc ca DRAGOSTEA este esențiala pentru dezvoltarea ființelor umane.
Oamenii dincolo de carne si oase sunt ENTITATI SPIRITUALE cu SUFLET NEMURITOR.
DRAGOSTEA TREBUIE INGRIJITA IN INTERIORUL FAMILIEI IN PRIMUL RAND.
Dar dragostea maritală este mai mult decât emoție sau expresie sexuală. Este un cadou complet și total, care ar trebui marcat de unitate și fidelitate. Mai mult, natura dragostei conjugale presupune ca uniunea maritală să fie stabilă. Introducerea divorțului civil "a alimentat o viziune relativistă a legăturii căsătoriei" și poate fi numită "o ciumă asupra societății".
Dar mulți oameni nu au spiritualitate indiferent de educația lor sau de mediul profesional. Unii, devin monștri ai familiilor lor, în relația cu partenerul lor de viață și cu copiii lor. De aici se întâmplă multe tragedii care fac obiectul unor statistici globale triste, așa cum le- am menționat mai sus. Omenirea noastră este zguduita de aceste traume si slabita pe ansamblul ei datorita acestor fenomene rele.
Deci, ai adus o floare astăzi partenerului tău de viață? I-ai sărutat astăzi pe fiul tău sau pe fiica ta și le-ai spus cât de mult iubești și prețuiești momentele pe care le petreci cu ei?
Faceți acest lucru cât de des posibil cu generozitate, astăzi poate fi ultima noastră zi de viață. Nu avem control atunci când părăsim această viață. Fiecare dintre noi poate ajunge ca și profesioniștii care au mers să lucreze intr-o zi de 9/11/ 2011 in turnurile gemene din New York City's World Trade Center, USA. Ei nu s-au mai întors acasă să sărute de "noaptea bună" fruntea copiilor lor. Poate că oamenii de acestia in marea lor majoritate au avut un mare respect față de conceptul familial tradițional și pentru membrii familiei lor. Dar toți au dispărut, sa se odihneasca în pace!
Nu ne permitem să privim pasiv modul în care societatea noastră este descompusă prin auto-distrugerea celulelor sale de bază, FAMILIILE.
Dacă vrem sa stim copiii noștri ca vor trăi o viață normală după ce noi nu vom mai fi , este responsabilitatea noastră să cultivăm conceptul de FAMILIE.
Dedic acest articol femeilor si copiilor martirizati de catre cei care ar fi trebuit sa ai ocroteasca. Eu le cer iertare in numele mostrilor care i-au umilit, torturat si in unele cazuri chiar omorat.
Pace si intelepciune pentru toti!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu