miercuri, 29 martie 2017

MANIFESTO SCENE CANTOS


 

 

MANIFESTO  SCENE  CANTOSColocviu - Cioiu – Vlahuță – Botez - big brother -Jackson – BZI – France – Charlot – Gupta - ICPNAColocviul La Promess du Boneur, 28 martie 2017, Calderon

La beauté n'est que la promesse du bonheur (Stendhal). Viniciu Moroianu a fost cel mai fericit interpretând din muzica lui Dinu Lipatti. Adina Cezar a revizualizat coregrafia Roșu și negru. George Anca a vzut cel mai nefericit pe Mircea Eliade, alegând incinerarea spre a nu-i fi profanat cadavrul. Ștefan Opreanu a jucat F – fericire din Cocteau. George Anca a văzut cel mai nefericit pe Mircea Eliade, alegând incinerarea spre a nu-i fi profanat cadavrul. Mircea Coloșenco a comâmdat genealogic pe Eugen Ionescu, Perpessicius, Nichita Stănescu. Viorel Speteanu a purtat în 1812 – răpirea Basarabiei. Romanul nicăieri în orașul acesta de Silvia Zabarcencu a fost prezentat de Ion Andreiță și Vladimir Udrescu, asociindu-se și Rusoaica lui Gib Mihăiescu.Manifesto  SCENE CANTOS spectacol Sergiu Ciou 23 martie Calderon

Scene Cantos |de George Anca| îmi inspiră un show fantastic suprarealist.

Am deja personajul la care am puțin de lucru, ca să devină absolut independent și spectaculos prin sine insuși.


Ar mai fi nevoie de un pianist virtuos cu deschidere spre experiment, un alter ego al personajului.

Experimentele lexicale și contopirea imaginii în sunet cer un cadru neobișnuit, special. Un decor cu un orizont probabil... nedefinit.

Cred că se poate crea un asemenea experiment. Depinde de un producător care să aducă public, oarecum avizat, într-o sală, deja cunoscută și deschisă experimentului. Poate la Casa Studenților. În orice caz, e de preferat, una care are un pian de concert sau măcar un pian cu coadă scurtă bine acordat.
Ar parea puțin snob, pentru zilele noastre, cam greu de argumentat, dar în ton cu nebunia și ciudățenia acestei lumi, în care totul pare imprevizibil. Modalitatea pe care o propun este destructurarea spectaculară.

 

ALEXANDRU  VLAHUȚĂ


CÂRMACII

       Vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns!
       A lor gheare-nfipte-n pieptu-ţi fără milă  l-au străpuns
       Şi-n bucăţi împart, infamii, carnea ta, avutul  tău!
       Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,

       Ăşti nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,
       Ţin a tale zile-n mână, ş-a ta cinste sub călcâi.
       Şi călări pe tine, ţară, se cred zei  aceste bestii,
       Cum se cred ades copiii împăraţi călări  pe trestii.

       Ei sunt mari şi tari, şi nu au nici ruşine,  nici sfială
       Că-ntr-o zi, poate, urmaşii le vor cere socoteală
       De-a lor fapte. Ce le pasă? Lopătari, la cârma ţării
       Sunt stăpâni pe vas, pe vânturi, şi pe valurile mării!

       Şi când cugeţi c-aceşti trântori, astă haită de samsari
       Prin tertipuri şi prin intrigi au ajuns puternici, mari,
       Şi când vezi pe-a vieţii scară unde-au fost  şi unde sunt,
       Când îi vezi cu ce mândrie, cu ce ochi semeţi şi crunt

       Privesc azi din înălţime spre norodul tăvălit
       În mizeriile-n care ei, călăii, l-au trântit,
       Când te uiţi cum se răsfaţă, cum îşi  fac de cap mişeii,
       Vai, începi să crezi că-n ceruri adormit-au de mult zeii!

       Ş-apoi, după ce-au dat palme, şi-au scuipat în faţa ţării,
       După ce-a-mbrâncit poporul în prăpastia pierzării,
       După ce n-a rămas lucru nebatjocorit de ei,
       Au curajul aceşti oameni de nimic, aceşti mişei

       Au curaju-n faţa lumii ca să strige-n gura mare:
       Ne vrea ţara! Îi vrea ţara? Auziţi neruşinare!
       Vai, de-ar fi pe voia ţării, ştiţi voi  unde v-aţi trezi!
       Într-o ocnă, da! Acolo oasele v-ar putrezi!

       Cum să mai vedem în ţară cinste, muncă, propăşire,
       Când spoiala azi e totul, când vezi că prin linguşire
       Şi făţărnicii, netoţii, au ajuns  aşa departe!
       Cum să-ţi mai trudeşti viaţa ca să-nveţi puţină carte
       Când te uiţi că-n astă ţară,  dată pradă celor răi,
       Înţelepţii sunt victime, ticăloşii sunt  călăi!

Alexandru Vlahuță,
           Târgoviște, 1881, iunie

 

ADRIAN BOTEZ


CE-I ROADA? – ISPĂŞIRE ÎN ICOANĂ

de ce  - în lumea mea – eu – astăzi – să fiu trist?
grădină de lumină şi comori de lacrimi
în bătătură – pururi – am de grăit cu Crist
în raze povestim cum am răzbit prin patimi

lângă Hristos stau cum lâng-un pom cu flori
dar El aşteaptă de la mine roadă:
Sfânt Născătoarea se vădeşte-n zori…
icoană-n sine – ruga nu-i corvoadă…

ce-i roada? – ispăşire în icoană
şi împlinirea unui Zùgrav Vagabond -
sfântul tablou nu are-ntr-însul zvoană:

rodu-i tăcere mistică-n râu rond…
întoarcere în sine e tot ce afli-n lume:
iubire de lumină şi minune

BIG BROTHER

Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care toate companiile de transport aerian ce efectuează zboruri din sau spre România, ori escale, vor fi obligate să transmită datele personale ale tuturor pasagerilor îmbarcaţi, inclusiv itinerariul şi istoricul călătoriilor.
,,În cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), se înfiinţează Unitatea Naţională de Informaţii privind Pasagerii (UNIP), ca structură de specialitate, fără personalitate juridică, (…) privind utilizarea unor date din Registrele cu Numele Pasagerilor (PNR) în cadrul cooperării transfrontaliere pentru prevenirea şi combaterea actelor de terorism, a infracţiunilor conexe acestora şi a infracţiunilor contra securităţii naţionale, precum şi pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale”, se precizează în textul proiectului de lege.


Conform proiectului de lege aflat în dezbatere publică pe site-ul MAI, toţi transportatorii aerieni vor fi obligaţi să transmită UNIP codul de rezervare, data rezervării sau a emiterii biletului, data (datele) programată a călătoriei, numele şi prenumele asociate rezervării, adresa şi informaţiile de contact (număr de telefon, adresă de e-mail) asociate rezervării, toate informaţiile privind forma de plată, inclusiv adresa de facturare, itinerarul complet de călătorie, informaţiile din profilul „client fidel”, agenţia sau agentul de turism prin care a fost făcută rezervarea sau a fost cumpărat biletul, situaţia de călătorie a pasagerului, inclusiv confirmările, situaţia înregistrării pentru zbor, informaţii privind neprezentarea pasagerului la îmbarcare sau privind prezentarea acestuia în ultimul moment la îmbarcare fără rezervare prealabilă, informaţiile scindate sau divizate din registrul cu numele pasagerilor, menţiunile cu caracter general, inclusiv toate informaţiile disponibile despre minorii neînsoţiţi cu vârsta sub 18 ani, precum numele şi sexul minorului, vârsta, limba (limbile) vorbită, numele şi datele de contact ale persoanei care îl însoţeşte la plecare şi relaţia sa cu minorul, numele şi datele de contact ale persoanei care îl aşteaptă la sosire şi relaţia sa cu minorul, agentul prezent la plecare şi la sosire, informaţiile despre bilet, inclusiv numărul biletului, data emiterii biletului şi bilete dus simplu şi câmpurile aferente furnizării automate a preţului unui bilet de călătorie, numărul locului şi alte informaţii privind locul, informaţiile cu privire la codurile partajate, toate informaţiile cu privire la bagaje, numărul pasagerilor înregistraţi în PNR şi alte nume ale acestora, orice date colectate, inclusiv tipul, numărul, ţara de emitere şi data expirării oricărui document de identitate, cetăţenia, numele de familie, prenumele, sexul, data naşterii, compania aeriană, numărul zborului, data plecării, data sosirii, aeroportul de plecare, aeroportul de sosire, ora plecării şi ora sosirii şi un istoric al tuturor modificărilor datelor PNR.


Autorităţile care vor avea acces la datele UNIP şi vor putea utiliza PNR sau vor fi notificate cu privire la anumiţi pasageri sunt Poliţia Română, Poliţia de Frontieră Română, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Serviciul de Informaţii Externe (SIE), Ministerul Apărării Naţionale (MApN): Direcţia generală de informaţii a apărării, Ministerul Public, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF): Direcţia Generală a Vămilor.


Aceste date vor trebui transmise cu cel mult 24 de ore înainte de ora progrramată a zborului şi încă o dată după îmbarcarea tuturor pasagerilor în aeronavă.


Potrivit articolului 18, din aceast proiect de lege, datele PNR se prelucrează doar pentru prevenirea, depistarea, investigarea şi urmărirea penală a infracţiunilor de terorism sau a infracţiunilor grave, precum şi pentru prevenirea şi înlăturarea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

RAPORTUL JACKSON
 Raportul „Henry Jackson Society”, „Metodele folosite în mod
obişnuit de DNA au condus la abuzuri  grave.” ACTUALITATE • TOP NEWS
După devastatoarele dezvăluiri din partea lui Sebastian Ghiţă, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi mai primeşte o lovitură năucitoare de unde se aştepta cel mai puţin: din partea „Henry Jackson Society”, fundaţie care a fost fondată de Robert Kagan, nimeni altul decît soţul Victoriei Nuland, asistentei secretarului de stat al SUA!

Raportul „Henry Jackson Society” a fost întocmit de David Clark şi are titlul „FIGHTING CORRUPTION WITH CON TRICKS: ROMANIA’S ASSAULT ON THE RULE OF LAW” (Combaterea corupţiei cu trucurile escrocilor: Asaltul României asupra statului de drept) şi a fost publicat la Londra, la sfîrşitul anului recent încheiat.
O sinteză a acestui Raport a fost publicată ieri de „Lumea Justiţiei”, sub semnătura Elenei Dumitrache, urmată de pasaje importante din lucrarea lui David Clark, pe care vi le prezentăm mai jos în traducerea autoarei:

- Corelaţia puternică între cei vizaţi de urmărirea penală şi interesele celor de la putere este dovada unei justiţii politizate. Cazurile au fost adesea însoţite de campanii publice concepute pentru a maximiza impactul lor politic. Departe de a fi deasupra politicii, Direcţia Naţională din România (DNA) este un participant activ în luptele sale partizane.

- Cu toate că statul de drept impune sistemului judiciar să funcţioneze independent de guvern, există dovezi clare de înţelegeri secrete între procurori şi executivul din România. Este evident că politicienii continuă să exercite o influenţă operaţională considerabilă asupra DNA-ului, folosind controlul lor prin numiri - cheie şi că investigaţiile de profil înalt au fost direcţionate politic.

- Metodele folosite în mod obişnuit de DNA au condus la abuzuri grave, care ar provoca indignare în majoritatea ţărilor democratice. Printre acestea se numără cei care defilează arestaţi în cătuşe în beneficiul mass-mediei, ameninţînd rudele suspecţilor cu punerea sub acuzare ca o forma de pîrghie, oferind suspecţilor imunitate în schimbul implicării pe cineva mai în vîrstă şi de actualitate, internarea în detenţie pentru inculpaţi perioade lungi de timp, în scopul de a-i pedepsi şi de a-i stigmatiza şi scurgerea sistematică de informaţii în mass-media pentru a preveni un proces echitabil.

- Metodele lui Macovei au fost controversate. Cei puşi sub acuzare în timpul mandatului său au fost predominant din partea partidelor politice rivale; Macovei a ocolit Parlamentul pentru a putea decide prin ordonanţe de urgenţă care este permisă supravegherea electronica a suspecţilor fără mandat; şi ea a fost criticată de procurori pentru că şi-a depăşit autoritatea şi a intervenit în activitatea lor. Cu toate acestea, nici una dintre aceste acţiuni nu au fost menţionate de UE în rapoartele de monitorizare.
- Evaluarea guvernului SUA a fost la fel de pozitivă, cu oficiali care au lăudat cu regularitate activitatea Laurei Kovesi şi şi-au folosit influenţa pentru a susţine DNA. Ambasadorul american la Bucureşti a făcut apel la partidele politice din România să renunţe la candidaţi acuzaţi de corupţie.

- Valurile de arestări sunt, de obicei, însoţite de campanii de denunţare retorice care vizează maximizarea efectului lor politic şi stabilirea vinovăţiei lor în faţa opiniei publice.
- Dovezi că sistemul juridic românesc nu funcţionează ca instrument neutru al justiţiei pot fi, de asemenea, găsite în ratele de condamnare caracteristice în regimurile autoritare precum China şi Rusia, decît ca o democraţie europeană normală. Cu mai mult de 90% din inculpaţi găsiţi vinovaţi, este clar că instanţele funcţionează pe baza unei prezumţii puternice în favoarea urmăririi penale.
- Probe de timpul urmăririi penale, inclusiv stenograme ale interceptărilor telefonice, sunt apoi scurse selectiv în mass-media cu scopul de a consolida impresia de vinovăţie. Politicienii, şi chiar judecătorii, fac comentarii negative cu privire la comportamentul inculpatului într-un mod care sugerează că procesul în sine va fi o simplă formalitate. După ce a fost deja marcat ca un criminal, inculpatul este transformat într-un proscris în societate. Nu este de ajuns pentru a pedepsi presupusul răufăcător. Scopul acestui circ este de a ataca şi discredita ceea ce reprezintă apartenenţa lor politică, opiniile sau afacerile - şi să se asigure ca, dacă nu se va da o condamnare în instanţă, s-ar ajunge la proteste publice.
- Între principalele domenii de preocupare se numară politizarea justiţiei, înţelegeri secrete între procurori şi executiv, implicarea sub acoperire a agenţiei de informaţii interne (n.red. - SRI), atacurile asupra independenţei sistemului judiciar şi abuzurile din procesele instrumentate de DNA.
- Evaluarea oficială a Comisiei Europene este că România face progrese în lupta împotriva corupţiei şi că DNA acţioneaza cu un "procuror energic şi imparţial". Dupa cum vom vedea, aceasta hotărîre optimistă este în contradicţie cu faptele. Modelul urmăririi penale asupra ultimilor 12 ani pare să aibă o relaţie clară cu soarta diferitelor partide politice. Pe scurt, înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2004, Traian Basescu a fost acuzat de DNA de fapte de corupţie cu privire la acţiuni din timpul mandatului său de ministru al transporturilor în anii 1990. După ce a devenit Preşedinte, cele mai semnificative figuri politice puse sub acuzare au fost din partea Partidului Social Democrat (PSD) şi Partidului Naţional Liberal (PNL), decît din Partidul Democrat Liberal al lui Traian Băsescu.

- Serviciul Român de Informaţii (SRI) este descendentul Securităţii, după ce au luat infrastructura acesteia şi cea mai mare parte a personalului sau în 1990. Preocuparea SRI s-a axat mult timp pe comunicaţii, operaţiuni de supraveghere.(...) Interceptarea convorbirilor telefonice fără un mandat pentru investigaţii anticorupţie a fost resuscitată de Monica Macovei şi DNA a devenit dependent în mare măsură de sprijinul serviciilor de informaţii în furnizarea de probe din interceptări.

- Afirmaţia că SRI priveşte sistemul juridic ca un "cîmp tactic" de operaţiuni, în care păstrează un rol activ în timpul şedinţelor de judecată, oferă o paralelă directă cu trecutul. În comun cu poliţia secretă a altor regimuri comuniste, Securitatea s-a infiltrat în sistemul judiciar ca modalitate de spororea controlului asupra societăţii şi au existat suspiciuni majore, practică ce a continuat în epoca democratică.

- Cu alte cuvinte, SRI acţionează ca o parte activă în proces, acţiune care este strict interzisă prin lege.Un exemplu şi mai sinistru de încercare a SRI să intre în sistemul judiciar a venit in ianuarie 2015, cînd Curtea Constituţionala a respins un proiect de lege de securitate cibernetică, care ar fi dat serviciilor de informaţii un acces fără precedent la datele din calculatoare personale.

- Relaţia dintre judecători şi procurori este un alt domeniu în care separarea puterilor este subminată în mod regulat.Rata de condamnare în cazurile trimise în judecată de DNA este uimitoare, de 92%. Acest lucru poate fi realizat numai dacă balanţa dreptăţii este înclinată puternic. În acest scop, DNA utilizează diferite tactici de intimidare pentru a se asigura că judecătorii cooperează în a menţine rata de condamnare cît mai mare. O metodă a DNA este de a deschide anchete împotriva judecătorilor care decid achitarea inculpaţilor. Acest lucru creează un climat de teamă ce denaturează luarea unor decizii corecte. Corupţia din cadrul sistemului judiciar este, fără indoială, o problemă în România şi combaterea a devenit o prioritate mai mare pentru DNA în ultimii ani. Cu toate acestea, există întrebări cu privire la rolul său în calitate de autoritate de investigare în cazurile de corupţie judiciară, creeîndu-se un conflict de interese.

- Conform estimarii lui Kovesi, pînă la 42% din toate cazurile DNA privesc abuz în serviciu, ceea ce sugerează că o mare parte din infracţiunile pe care le anchetează nu reprezintă cazuri de corupţie, aşa cum este definită instituţia”.

Într-un Comunicat al „Henry Jackson Society”, în care este anunţaă publicare aRaportului, se precizează: „The National Anti-corruption Directorate (DNA), for example, is an active participant in political struggles, and there is a strong correlation between those targeted for prosecution and the interests of those in power”, care s-ar traduce înfricoşător astfel: „Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), de exemplu, este un participant activ la lupta politică şi există o corelare puternică între cei urmăriţi de DNA şi interesele celor aflaţi la putere”!

Cei care vor să citească integral şi în original Raportul lui David Clark pentru „Henry Jackson Society”, pot s-o facă pe adresa de Internet http://www.luju.ro/static/files/2017/01_ianuarie_2017/06/Romania-paper.pdf.

DEZVĂLUIRI BZI !

 Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI - BZI prezinta o serie de dovezi grave legate de modul in care, actualul presedinte al Romaniei - Klaus Werner Iohannis, ar fi oferit pe tava (in calitate de primar al Sibiului - n.r.) proprietati ce au fost confiscate de la cetateni evrei, in anii '40 ai secolului XX, catre actualul Forum Democrat al Germanilor din Romania - FDGR, urmas al defunctei organizatii naziste numita "Grupul Etnic German"! • Grav este ca, la acel moment, actualul presedinte Iohannis s-ar fi aflat in CONFLICT FLAGRANT DE INTERESE, avand in vedere ca datele oficiale arata ca acesta era si presedintele organizatiei la nivel national al Forumului, exact reclamantul din cadrul FDGR • Jurnalistii BZI l-au interpelat pe Victor Dogaru, personaj care a facut primele dezvaluiri in acest caz scandalos, acesta oferind date extrem de clare pe acest plan! • Mai mult, intr-un raspuns oficial transmis BZI de catre Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania - Cultul Mozaic - FCER, prin vocea presedintelui Aurel Vainer se arata ca: "Sub aspect istoric, Grupul Etnic German a actionat in acea perioada in modul asemanator cu felul in care a actionat Statul National Legionar si dictatura antonesciana" • Demn de remarcat este ca, intr-un caz derulat in actualul judet Giurgiu, "Grupul Etnic German" ar fi preluat BRUTAL o serie de imobile de la PROPRIETARI evrei 
 De curând a intrat în dezbaterea publica subiectul "Grupul Etnic German", o tema aproape deloc abordata de istorici, în ultimii 70 de ani! Contextul este tocmai cel al dezvaluirilor din ultima perioada, când date din trecutul unor politicieni au devenit interesante pentru opinia publica. Interesul fata de acest subiect consta, in principal, fata de legatura dintre domnul Klaus W. Iohannis, actualul presedinte al Romaniei si defuncta organizatie nazista numita "Grupul Etnic German".
 Afacere de sute de milioane euro, cu proprietati ale cetatenilor evrei? 
 
 Plecand de la toate acestea, reporterii cotidianulului BUNA ZIUA IASI (BZI) prezinta dovezi grave legate de modul in care, actualul presedinte al Romaniei - Klaus Iohannis ar fi oferit pe tava (in calitate de primar al Sibiului - n.r.) proprietati ce au fost confiscate de la cetateni evrei, in anii '40 ai secolului XX, de catre actualul Forum Democrat al Germanilor (FDGR) din Romania! Asta atata timp cat, FDGR ar fi continuatoarea defunctei organizatii naziste numita "Grupul Etnic German". Jurnalistii l-au interpelat pe Victor Dogaru, personaj care a facut primele dezvaluiri in acest caz scandalos.
"În ceea ce ma priveste, studiul acesta a fost facut în perioada 2012-2015, când domnul Klaus Iohannis ocupa functia de primar ar orasului Sibiu. Legatura dintre K. Iohannis, primar al Sibiului, si defuncta organizatie nazista, fiind urmatoarea: K. Iohannis, aflat în fruntea «Forumul Democrat al Germanilor din Romania», «una dintre organizatiile germanilor din România, similara în mai multe privinte cu UDMR», prin implicarea unor politicieni români, precum Adrian Nastase, a preluat drepturile patrimoniale ale ante-amintitei organizatii naziste. Aceasta poveste începe în 27 februarie 2007, când Hans Klein «preot evanghelic si consilier local», în calitatea de presedinte local al organizatiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România «FDGR», a chemat în judecata municipiul Sibiu, reprezentat de primarul Klaus W. Iohannis, care era si presedintele organizatiei la nivel national, deci seful reclamantului în cadrul FDGR. Invocata era calitatea de succesor pentru FDGR al unei organizatii ce a activat in anii 1940. Instanta a admis cererea domnului Hans Klein, iar sentinta civila nr. 2.790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, nu a fost atacata de primaria Sibiului «care nu a facut niciun demers pentru a apara drepturile municipiului» si prin urmare a ramas definitiva", dezvaluie Dogaru.

Naziștii, afaceri imobiliare pe spinarea victimelor Holocaustului?


Mai departe, acesta arata ca, în mod oficial si printr-o sentinta definitiva, FDGR devine succesorul "în drepturi" al organizatiei naziste din anii '40 ai secolului XX, numita "Grupul Etnic German". Odata cu aceasta sentinta au început o serie de speculatii de ordin istoric si juridic care au încercat post-factum sa "dreaga busuiocul" în cel mai pur stil balcanic. Principala problema a fost ca "Grupul Etnic German - GEG " a fost o organizatie nazista, desfiintata prin decret regal, ca urmare a Conventiei de Armistitiu cu Natiunile Unite, iar bunurile, deoarece aceasta organizatie fusese declarata "de drept public" (pentru a beneficia de o serie de privilegii) au revenit Statului român. 
"În principiu s-a încercat acreditarea ideii ca FDGR ar fi revendicat doar «activul» nu si «pasivul» infamei organizatii naziste, care în anii '40 a oferit Armatei germane, SS-ului si Tor, circa 70.000-75.000 mii de voluntari. Mai multi juristi contactati în legatura cu acest fapt spun ca acest lucru nu este posibil. Apoi s-a lansat ideea plauzibila, ca GEG-ul ar fi preluat abuziv mai multe bunuri ale unor asociatii culturale ale svabilor banateni si ale sasilor ardeleni, iar FDGR nu a facut decat sa gaseasca o modalitate convenabila sa «recupereze» aceste bunuri. Rezulta o situatie complicata în care, pe de o parte se afirma ca GEG ar fi preluat abuziv o serie de bunuri, iar pe de alta parte FDGR se pretinde «mostenitorul hotului»! Problema este ca desi FDGR invoca «buna credinta» si afirma ca nu doresc decât bunurile germane «fapt care nu îl contestam», «Grupul Etnic German» a obtinut în anii '40 sume importante de bani de la Hitler, de la Antonescu si s-a implicat în chestiunea « Romanizarii», când bunurile evreiesti de importanta strategica erau preluate de cetatenii de «incredere» si chiar conform istoricului Ioan Scurtu, a preluat si bunuri românesti. Prin urmare, o data esti «succesor» ce ai afirmat ca revendici doar «activul» nu si «pasivul», ca apoi sa afirmi ca din «activ» tu pretinzi doar o anume parte?", mai detaliaza Victor Dogaru.  


Iohanis, pionul principal?

In acest context juridic este o situatie care cu greu poate fi descrisa în cuvinte! Lucrurile se complica când se constata ca, în proces, s-au judecat presedintele FDGR pe tara - Klaus Iohannis si presedintele filialei Sibiu, consilier local Hans Klein. Iar sentinta, dupa cum reiese, a fost semnata de judecatorul Maria Morar, aflata în concediu.

"Mai exista si o problema mai dificil de înteles pentru un român, anume ca sasii si svabii din România nu sunt «germani», vorbim de doua grupuri germanice care au fost aduse aici înaintea formarii Statului german. Populatiile etnic germanice au alt mod de a percepe conceptul de identitate nationala decât avem noi cu privire la românii din Basarabia sau din Valea Timocului «sârbesc si bulgaresc»! În România, un studiu exhaustiv despre «Grupul Etnic German» nu a fost, înca realizat, astfel s-a deschis o portita pentru diverse speculatii, pe aceast subiect. O prima astfel de afirmatie lansata în spatiul public spune ca Antonescu ar fi încadrat fortat toti sasii si svabii în GEG si apoi i-ar fi obligat, în urma unui protocol, sa se înroleze în SS. Astfel, sasi si svabi care au aderat la acesta organizatie cât si cei care au plecat voluntari în SS, sunt înfatisati ca simple «victime» ale regimului Antonescu, lucrurile însa stau putin altfel. «Grupul Etnic German» este mentionat pentru prima oara sub acest nume într-un protocol aditional al Dictatului de la Viena", mai scoate la Iveala Dogaru.  


FDGR, "succesorul în drepturi" al naziștilor. Proprietăți evreiești, confiscate cu forța
Demn de remarcat ca, sunt idei ce arata ca germanii din România au fost "fortati" sa intre in SS, este una speculata în memorialistica fostilor deportati. Aici s-a acreditat ideea ca germanii ar fi fost constransi într-o forma sau alta sa intre în GEG si sa adere în SS.
"Nu lipsesc afirmatile vagi ca germani din Romania au luptat în SS «ca urmare a unui protocol Romano-German». Protocolul a fost semnat abia în 12 mai 1943, si impunea o declaratie pe proprie raspundere în care sa se recunoasca din partea fiecarui recrut caracterul voluntar ar înrolarii sale. O afirmatie care doreste sa distraga atentia de la fondul problemei este ca s-ar ataca dreptul sasilor si svabilor de a revendica anumite proprietati, lucrurile nu stau asa! Contestat este modul prin care o asociatie se revendica mostenitoarea unei organizatii naziste desfiintate prin acorduri internationale la sfârsitul celui De-Al Doilea Razboi Mondial. Totodata, revendicarea Forumului Democrat al Germanilor din Romania ca «succesorul în drepturi» al GEG ridica o serie de probleme, tinând cont ca aceasta organiztie a preluat prin procesul de românizare o serie de proprietati evreiesti. În acel context istoric, evreii din Romania au fost obligati sa îsi vânda bunurile catre români, aceasta treaba a luat o întorsatura ciudata din momentul implicarii GEG-ului care a început sa preia, masiv si la preturi derizorii, bunuri pe care evreii nu mai aveau dreptul sa le detina", mai prezinta Dogaru. 


Caz concret de acaparare al proprietăților
Mai multe note informative arata ca GEG dorea acapararea tuturor proprietatilor evreiesti din zonele în care minoritatea germana era prezenta.
Astfel, o NOTA a Subsecretariatului de Stat al Romanizarii si Colonizarii, din 1941, semnaleaza urmatoarele: "«Grupul Etnic German» din circumscriptia noastra a luat hotarârea sa intervina la Centrul de Romanizare pentru a se ridica toate autorizatiile de comert ce au evreii, din orasul Giurgiu, iar magazinele sa fie preluate de ei. Daca eventual aceste magazine nu li se da lor, spun ca sunt dispusi a pune capital la dispozitia românilor. Acest capital il dau cu conditia de a le fi restituit într-un termen oarecare. Parerea mea este ca «Grupul Etnic German» urmareste sa puna mâna pe comertul românesc".

"Aici, Doris L. Bergen doctor în Filosofie, la Chapel Hill din North Carolina, profesor la St. George Campus, este singura autoare care a abordat subiectul legaturii dintre etnicii germani si anti-semitism. Ea afirma ca pentru «volksdeutsche» anti-semitismul s-a manifestat, în dorinta de a prelua afacerile si bunurile acelora pe care ideologia nazista îi considera ca fiind niste «nevrednice vieti evreisti». De exemplu, la ordinele lui Himmler, etnicii germani relocati primeau de la haine la diverse obiecte marunte precum termosuri, carucioare pentru copii, chiar oglinzi si ochelari, care apartinusera evreilor internati în lagare. În România, frâiele statului s-au aflat pentru cea mai mare parte în mâinile lui Ion Antonescu, dorinta etnicilor germani de a fi ei cei care urmau sa beneficieze de bunurile evreisti poate fi vazuta ca o reflexie a politicilor antisemite venite din Reich. Iar aceasta politica a fost sprijinita si încurajata direct de Germania, spre exemplu Casele de Economii din Brasov si Sibiu ofereau sprijin financiar oricarui comerciant german care dorea sa cumpere magazine evreiesti, iar cererile au fost atât de numeroase încat bancile germane din România s-au vazut nevoite sa ceara puternicei «Dresdner Bank» sa deschida noi credite în valoare de 50 milioane reichsmark «RM» în vederea «preluarii unor bunuri straine în lichidare»", analizeaza Victor Dogaru.
Filiera ingenioasa de acaparare a bunurilor Apoi, la 25 iaunarie 1941, directia Sigurantei detinea urmatoarea informatie: Bancile sasesti Hermann Stater Algemeiner si Bodenkredit, din Sibiu, au deschis credit pentru sasi, în vederea cumpararii caselor si magazinelor oferite spre vânzare de catre evrei, precum si pentru cumpararea de pamânt. În martie 1941 "Oficiul Principal pentru Economie - Hauptamt fur Volkswirtschaft" al "Grupului Etnic German" din România, alaturi de "Oficiul pentru Economie Industriala" expediaza Agentiei "Wirtschafts & Zeitungsdienst G.n.b H" din Berlin o adresa prin care anunta existenta unei firme în Brasov numita "Ernst Leitz Wetzlar" care "mai este înca în mâini evreiesti".

LEGENDARY QUOTES ON FRANCE
‘France has neither winter nor summer nor morals. Apart from these drawbacks it is a fine country. France has usually been governed by prostitutes.'


Mark Twain
............................'I would rather have a German division in front of me than a French one behind me.'General George S. Patton..........................


'Going to war without France is like going deer hunting without your accordion.'Norman Schwartzkopf------------------------------


'We can stand here like the French, or we can do something about it.'
Marge Simpson------------------------------


'As far as I'm concerned, war always means failure.'
Jacques Chirac, President of France
------------------------------
'The only time France wants us to go to war is when the German Army is sitting in Paris sipping coffee.'
Regis Philbin
------------------------------
'You know, the French remind me a little bit of an aging actress of the 1940s who was still trying to dine out on her looks but doesn't have the face for it.'
John McCain , U.S. Senator from Arizona
------------------------------
'The last time the French asked for 'more proof' it came marching into Paris under a German flag.'
David Letterman
------------------------------
'Only thing worse than a Frenchman is a Frenchman who lives in Canada .'
Ted Nugent
------------------------------
'War without France would be like .. World War II.'
Unknown
------------------------------
'The favorite bumper sticker in Washington D.C. right now is one that says 'First Iraq , then France .''
Tom Brokaw------------------------------'What do you expect from a culture and a nation that exerted more of its national will fighting against Disney World and Big Macs than the Nazis?'


Dennis Miller
------------------------------
'It is important to remember that the French have always been there when they needed us.'
Alan Kent
-----------------------------
'They've taken their own precautions against al-Qa'ida. To prepare for an attack, each Frenchman is urged to keep duct tape, a white flag, and a three-day supply of mistresses in the house.'
Argus Hamilton
------------------------------
'Somebody was telling me about the French Army rifle that was being advertised on eBay the other day --the description was, 'Never shot. Dropped once.''
Rep. Roy Blunt, MO
-----------------------------
'The French will only agree to go to war when we've proven we've found truffles in Iraq '
Dennis Miller
------------------------------
Q. What did the mayor of Paris say to the German Army as they entered the city in WWII?
A. Table for 100,000 m'sieur?
-----------------------------
'Do you know how many Frenchmen it takes to defend Paris ? It's not known, it's never been tried.'
Rep. R. Blount, MO
------------------------------
'Do you know it only took Germany three days to conquer France in WWII? And that's because it was raining.'John Xereas, Manager, DC Improv


------------------------------
French Ban Fireworks at Euro Disney
(AP), Paris , March 5, 2003

The French Government announced today that it is imposing a ban on the use of fireworks at Euro Disney. The decision comes the day after a nightly fireworks display at the park, located just 30 miles outside of Paris , caused the soldiers at a nearby French Army garrison to surrender to a group of Czech tourists.

JEAN  CHARLOT (muralist, prieten cu Mira Simian și Ștefan Baciu, Honolulu)

 

The latest JCF news:

Many thanks for your past support of the Jean Charlot Foundation!  We are writing to ask you to renew your membership again for 2017.

We are now able to accept donations through PayPal (click on the link at the bottom of the page), or you may send a check to the Jean Charlot Foundation, P.O. Box 11926, Honolulu, HI 96828-0926.  Our membership levels are:  Individual, $25; Dual/Family, $40; Friend, $100; and Patron, $500 – but any amount is welcome.  Your membership contributions enable us to fulfill our mission:  to perpetuate the legacy of Jean Charlot by supporting the collection, preservation, documentation, and dissemination of resources related to his life, work,and interests; by encouraging artists and scholars in their work through awards and grants; and by promoting the social and intercultural aspects of art.  The JCF is a non-profit corporation under Section 501(3)(c) of the Internal Revenue Code; contributions are tax-deductible to the extent permitted by law.

Right now, our top concern continues to be Charlot’s fresco murals at Naiserelagi, Ra, Fiji.  Although the murals survived Tropical Cyclone Winston, which struck Fiji in February 2016, the roof of the building that houses them was damaged, and the doors and windows destroyed.  The JCF has been taking various measures to prevent any further damage to the mural, spearheaded by Dr. Caroline Klarr, who wrote her Ph.D. thesis on the murals.  Our initial mergency efforts were focused on providing supplies to our local contacts in Ra.  Most recently, we sent a Fijian-American contractor to Naiserelagi to complete emergency repairs, evaluate the situation, and come up with a plan to protect the murals more permanently.  Much more remains to be done, including an eventual assessment of the condition of the murals, which may require restoration.  The JCF and Dr. Klarr are continuing to work tirelessly on this project, and any special contributions you may be able to give for this purpose would be very welcome.

Meanwhile, the JCF has continued to photograph Charlot’s works, to collect writings by and about Charlot, and to make those images and writings available to scholars and the public at www.jeancharlot.org.  Our website is a treasure trove of information, art and poetry; if you have not visited it recently, you will be amazed.

We have also continued to fund the Jean Charlot Award for Excellence in connection with the  Honolulu Printmakers’ annual exhibition, as well as a University of Hawaii at Manoa Art Department scholarship.


We sincerely appreciate your ongoing support, which makes our work possible.  We couldn’t do it without you!


Best regards,


Jean Trapido-Rosenthal

President

OM  GUPTA
Respected Dr. George Anca Ji,

Jai Siya Ram,

With Prabhu Ram’s infinite kripa, I am honored to invite you to participate in the Sixth ‘Ram Charit Manthan’ in Houston!
Ram Charit Manthan is an annual event on Ramayana. This year the theme of Manthan is:  Etiquettes from Ramayana (रामायण में शिष्टाचार).
There are 9 very well qualified speakers who will speak for about 15 minutes each on a topic that is related with the Manthan theme.
Please find below a flyer and brief abstracts of talks for more information. I request you visit the Manthan website http://www.ramacharit.org/manthan2017/ for complete details.

Please join us in this scholarly discourse on Lord Rama. It will be like going to a Divine Cruise!
Please forward this mail to your friends and motivate them to get blessed by Prabhu Shri Ram!

Place: Shri Govindaji Gaudiya Math Temple, 16628 Kieth Harrow Blvd, Houston, TX 77084, Phone: (832) 464-4686 (www.sggm.org)
Date: Saturday, 1st April from 9:00 a.m. onwards

There is no fee, but registration is required. You can register on site.
If you have any question, please let me know. My cell is 713-471-7822.

Jai Siya Ram,
Om Gupta (om@ramacharit.org)


Announcement about the 9th ICPNA
Theme : Science, Spirituality and Universal Peace
February 23, 2017
Dear friends,
I am pleased to inform you that the 9th International Conference on Peace and Nonviolent Action (9th ICPNA) will be held at Adhyatma Sadhana Kendra, New Delhi from Dec 14 to Dec 18, 2017. The theme chosen for the above conference is Science, Spirituality and Universal Peace.
Late His Holiness Acharya Mahapragya was of the view that universal peace is impossible without spirituality. The present Anuvrat Anushashtha His Holiness Acharya Shri Mahashraman also believes that science and spirituality need to be pursued simultaneously. Many spiritual leaders also think that science and spirituality are not antithesis but are the two wheels of the same cart. No one can deny that science has transformed the planet. It has almost conquered nature and is instrumental in making human life most comfortable. Unfortunately man's materialistic development hasn't been commensurate with his spiritual development. On the one hand science has given us unprecedented materialistic comforts but at the same time it has also given us weapons of mass destruction which include atom bombs and intercontinental ballistic missiles that can carry nuclear weapons to distant parts of the world. Humanity has already witnessed the catastrophe of Hiroshima and Nagasaki which resulted in the killing of millions of innocent people. Only spiritually elevated persons will not use science for wars and for the gratification of their selfish ends. So, it is time we concentrated on preparing spiritual-cum-scientific human beings.
Science only explains the nature of an object, it doesn't preach. On account of this imbalance man today is inclined to violence, hatred and greed. The scientists like Albert Einstein favoured the integration of science and spirituality. His famous quote is "Science without religion (spirituality) is lame, religion without science is blind." But the most celebrated modern scientist Stephen Halwking differs. He says, "There is a fundamental difference between religion, which is based on authority, and science, which is based on observation and reason. Science will win because it works." Notwithstanding those contradictory beliefs most people agree that we need to have a new human who combines both science and spirituality in him. In other words we need to have a human who has scientific outlook on life and is spiritual at heart. Only then universal peace is possible.
It has been decided to discuss this question threadbare at this most significant conference. We are inviting spiritual leaders, eminent scientists and social leaders of eminence who have been crusading against violence hatred and human propensities for vengeance. We also intend to invite some Nobal Peace Laureates including HH The Dalai Lama. A detailed programme will be sent to those who think that they can attend this conference. If you think that you are interested in it and would like to attend it, please write to me indicating your intention giving your brief background and email ID. I will then send you the detailed brochure and a letter of invitation. Please save these dates.
I look forward to hearing from you,
Yours sincerely,

Dr. S.L. Gandhi
International President
Anuvrat Global Organization (ANUVIBHA)
B01-02, ANUVIBHA JAIPUR KENDRA
OPP. GAURAV TOWER, MALVIYA NAGAR – 302 017
(RAJASTHAN) INDIA
PH: +91-141-4049714 | 4050991 | 2525829
e-mail : slgandhi@hotmail.com  |  web : http://www

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu