luni, 2 decembrie 2013

HOLOCAUST WIKIPEDIA




De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Wikipedia încă nu are o pagină despre George Anca.
Puteți crea pagina.
Dacă ați creat această pagină în ultimele minute și încă nu apare ca existentă, se poate să fie vorba de o întârziere la actualizarea bazei de date.
Atenție: Recreați o pagină care a fost ștearsă anterior.
*
Am primit declaraţia. Prin aceasta s-au rezolvat problemele la următoarele imagini:
În mesajul primit prin e-mail mai erau menţionate cîteva imagini pe care nu le găsesc aici:
  • Illustration Gitagovinda 2.pdf
  • Gitagovinda.pdf
  • Prima Ultima.pdf
Pe de altă parte mai rămîn două imagini pentru care nu avem nici o declaraţie:
La primul, fotografia lui George Anca, va trebui să stabiliţi dacă e „utilizare cinstită” sau „domeniul public” (în al doilea caz trebuie să avem declaraţia fotografului că a eliberat poza în domeniul public). Al doilea fişier, coperta Ibsenienilor, întrucît nu este esenţial pentru ilustrarea subiectului, va trebui să-l ştergem, conform cu Wikipedia:Materiale protejate. Aştept să-mi spuneţi dacă mi-a scăpat ceva. — AdiJapan 9 martie 2009 13:22 (EET)
Am mai primit două mesaje, în afară de cel menţionat mai sus:
Tichetul OTRS 2009030910015393 cuprinde declaraţia de eliberare sub GNU a imaginilor:
  • Haos Temnita Exil.doc
  • The Buddha.doc
  • Lumea fara Coloana.doc
  • Ardhanariswara.doc
Cînd veţi trimite fişierele vă rog să menţionaţi numărul de înregistrare pe paginile lor de descriere.
În sfîrşit, tichetul OTRS 2009030910015937 conţine numai declaraţia lui George Anga potrivit căreia el este titularul drepturilor de autor pentru copertele cărţilor: „toate cele ce am trimis şi pentru cele mai multe cărţi ale mele publicate în România şi în India.” — AdiJapan 9 martie 2009 13:48 (EET)
*
"Sa vedem cat o sta pagina aia Domnule Anca! Ca peste tot, Internetul este impanzit de derbedei care in loc sa invete, au gasit loc de joaca. Uitati-va pe comentariile jurnalelor sau pe forumuri! Pe wikipedia română este o duşmanie ce nu s-a mai văzut in toată Europa. Am fost nevoit să pun unele imagini pe wiki franceză, acolo merge imaginea lui Nicodim, la noi nu! Ba mai mult, după ce mi-a fost ştearsă de la pagina romaneasca Nicodim de la Tismana, a apărut sub alt nume, sub numele unui administrator care o copiase de pe situl meu http://tismana.afcn.ro."

*
Uitai să spun că au acţionat mişeleşete: dacă erau serioşi mă avertizau că vor să ştergă pagina ta, pentru că eu am făcut-o. Dar au preferat s-o şteargă fără să spună la nimeni, nici nu poţi să vezi ce s-a discutat. Normal se dă un termen pentru discuţii. Eu am aflat de la tine despre ştergere când totul e gata, nu poţi să vezi decât pe cei care au şters. Recunosc pe Geo Stroie, care a şters şi pagina Fundaţiei Tismana. Apare sub alt nume, dar asta e strategia lor de a se da la fund. Identificarea insa e simplă, după IP-ul cu care s-au înscris.

NNT
*
Dvs. vi s-au sters niste fisiere din conturi, ieri am primit informatia că cei de la wikipedia au şters pagina George Anca, am căutat si articolul meu "George Anca in librăria congresului SUA" si nu-l mai gasesc.
I-am scris d-lui Anca despre faptul ca voi incerca să caut in arhiva DVD/CD-rom pentru gasi pagina stearsă pe wiki, aseară nu-mi mergea o unitate de DVD., aveam două, azi dimineată nu mai merge niciuna. Trebuie sa verific de ce nu-mi merg, este o problemă tehnică sau una informatică?
E clar că dvs. si George Anca deranjati pe cineva, incercările de până acum asupra calculatorului meu le-am rezolvat, virusi nu sunt, pentru ca am ESET cu licenţă, face revizie la anumite ore si la pornire. (NNT)
*
(Μετακίνηση metakíni̱si̱) ștergere, (ολοκαύτωμα olokáf̱to̱ma) holocaust


*

Uitai să spun că au acţionat mişeleşete: dacă erau serioşi mă avertizau că vor să ştergă pagina ta, pentru că eu am făcut-o. Dar au preferat s-o şteargă fără să spună la nimeni, nici nu poţi să vezi ce s-a discutat. Normal se dă un termen pentru discuţii. Eu am aflat de la tine despre ştergere când totul e gata, nu poţi să vezi decât pe cei care au şters. Recunosc pe Geo Stroie, care a şters şi pagina Fundaţiei Tismana. Apare sub alt nume, dar asta e strategia lor de a se da la fund. Identificarea insa e simplă, după IP-ul cu care s-au înscris.

NNT

*

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Această pagină a fost ștearsă. Jurnalul ștergerilor și al redenumirilor este disponibil mai jos.
Wikipedia încă nu are o pagină despre George Anca.
Verificați dacă ați scris corect numele paginii (cu diacritice), conform recomandărilor privind titlurile paginilor.
Puteți crea pagina.
  • Paginile cu conținut publicitar vor fi șterse (vezi „Ce nu este Wikipedia”).
  • Definițiile de dicționar trebuie incluse în proiectul nostru frate, Wikționarul. Verificați dacă există deja un articol numit George Anca acolo.
  • Textele originale, documentele istorice și codurile sursă își au locul la Wikisursă.
  • Manualele, textele de studiu și ghidurile trebuie scrise la Wikimanuale.
  • S-ar putea să existe o știre despre George Anca la Wikiștiri.

Crearea paginii George Anca

Nu există o pagină cu acest titlu. O puteți crea introducând conținutul în caseta de mai jos și apăsând apoi butonul „salvează pagina”. Vedeți pagina de ajutor pentru mai multe informații.
Dacă ați ajuns aici din greșeală, întoarceți-vă folosind butonul de revenire al navigatorului.
Atenție: Recreați o pagină care a fost ștearsă anterior.
Asigurați-vă că este oportună recrearea acestei pagini. Jurnalul ștergerilor și al mutărilor pentru această pagină este disponibil:
Avertizare: nu sunteți autentificat. Adresa dumneavoastră IP va fi afișată și memorată în istoricul paginii.
*

Discuție Utilizator:Tomoniu/Arhiva4


De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cuprins

Aprecieri

Aprecieri pentru domnul wikipedist Miehs, care a refăcut pagina mea vandalizată. Mulţumesc! Dacă îi bloca şi IP-ul vandalului aceluia începeam cu "Cele mai înalte aprecieri!" --Tomoniu (discuţie) 27 octombrie 2008 21:56 (EET)

Lui Impy4ever

Nu aibe, ci aibă! Corect! Am văzut că şi pe propria pagină aveţi cunoştinţe tari de ortografie. Însă comentariul cam arogant "asta era prin anii '60" se vrea cam o plăcută "punere în inferioritate" a celui care greşeşte. Gestul nu este corect, se poate greşi uşor - mai ales în corespondenţă, care de regulă nu o prea corectezi - "din viteză", se poate greşi din neştiinţă şi se pot greşi instinctiv tocmai aceste cuvinte ale căror forme variază cu vremea. Un remediu există în MSOffice Word: coreţia automată. Oare nu putem crea un dicţionar automat şi pe wiki? S-ar câştiga mult timp care se iroseşte cu discuţiile. Cred că e o propunere tehnică complicată dar nu imposibilă. Notaţi-o!--Tomoniu (discuţie) 28 octombrie 2008 19:31 (EET)
Aici nu stă în picioare ideea schimbării în timp a unor forme: aibe, cămaşe, uşe, mătuşe, păpuşe şi altele - cu e în loc de ă (alături de dupe şi el iasă din casă şi să iese) sînt oltenisme celebre şi parţial muntenisme. Totodată pîinea zeţarului (culegătorului) şi corectorului pe la edituri şi tipografii. Ele nu sînt forme greşite, ci neliterare, nestandard. (A propos de discuţiile despre Tihomir şi Basarab: îl avem la ro.wiki pe d-l Şerban Marin (Serban Marin), medievist profesionist, din conducerea Arhivelor Naţionale ale României şi redactor şef al Revistei Arhivelor. Dacă îi cerem ajutorul cîteodată, cred ne va dedica o ţîr' de timp.) - Feri Goslar (discuţie) 28 octombrie 2008 20:20 (EET)
Excelent! Dacă ar găsi tot ce a scris Ion Conea în Bul. S.R.R. de geografie, tomul LI, s-ar lămuri multe lucruri. Eu am doar extrase. Am fost în primăvară şi am filmat la Steiul Tihomirului, de pe dealul Tihomir (Tiomir zic sodolenii), unde-a săpat Ion Conea cu Regele Mihai până i-a prins războiul. Topitoria de aramă a Basarabilor n-au găsit-o, nici ei, nici căutătorii de comori de după '89. În schimb am găsit eu în apropiere o comoară: un bolvan de cupru! E o comoară oricum, fie că se găseşte cupru pe dealul Tiomir, fie că a căzut un bolovan din carele care mergeau la topitorie!--Tomoniu (discuţie) 28 octombrie 2008 20:36 (EET)
Există deja, pentru Firefox.--Andreidiscuţie 28 octombrie 2008 19:57 (EET)
Mulţumesc! Iată un argument extrem de puternic, să elimin dracului odată toate scurtăturile spre IE din calculatorul meu şi să las Firefox şi browserele playerelor!--Tomoniu (discuţie) 28 octombrie 2008 20:08 (EET)

Sărbători fericite![modificare]

 

În prag de sărbători, cu pacea, lumina şi căldura în suflet, vă doresc să aveţi parte de zile minunate, de un Moş Crăciun darnic şi bun, să vă bucuraţi şi să aşteptaţi cu nerăbdare anul ce vine, un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese.
Sărbători fericite! Daniel 23 decembrie 2008


vă doreşte un Crăciun fericit şi un Moş Crăciun generos!
...care să vă aducă cât mai multă satisfacţie pentru tot ceea ce aţi făcut (şi veţi mai face, sper) pentru Wikipedia!

Eu pot doar să vă mulţumesc!

Multumesc pentru "Sărbători fericite!"

Ce surpriza! Multumesc, nu mai dădusem de o lună pe wiki! Acum am intrat pentru că am ceva frumos să vă dau: DOWNLOADATI de la adresa: Un nou site Brancusi sau de aici, DIAPORAMA "Un neadevar venit prin e-mail" Vizionare plăcută!

Motivaţie pentru utilizarea cinstită a fişierului George Anca-the buddha.jpg

Cati administratori atâtea motivaţii

Am pus mereu aici imagini. Şi mereu condiţiile imaginilor fiind aceleaşi, mi se cerea o altă motivaţie. E uşor de făcut pe grozavul, dar pune mâna şi modifica dumneata ziua, luna, anul decât să te făleşti pe aici ca şef! Câmpurile ziua, luna şi anul nici măcar nu aparţin formatului "Coperta carte". Numai pe wiki română este o duşmanie ce nu s-a mai văzut in toată Europa. Am fost nevoit să pun unele imagini pe wiki franceză, acolo merge imaginea lui Nicodim, la noi nu! Ba mai mult, după ce mi-a fost ştearsă de la pagina Nicodim de la Tismana, a apărut sub alt nume, sub numele unui administrator care o copiase de pe situl meu http://tismana.afcn.ro.
E frumos măi băieţi? Mai faceţi şi voi educaţie celor care în loc să ajute, ne ţin în loc pe noi făcând pe şefii. --Tomoniu (discuţie) 19 februarie 2009 17:29 (EET)

Imagini

Pentru dumneavoastră este uşor să completaţi datele despre imaginile pe care le încărcaţi, pentru că le ştiţi. Dacă ele nu există, nu pot fi completate de altcineva. Vă rog, de asemenea, să vă abţineţi de la atacuri la persoană.--Andreidiscuţie 5 martie 2009 15:57 (EET)
Vă asigur că intenţia mea nu este să distrug Wikipedia, ci doar să asigur funcţionarea corectă a ei. Dacă autorul imaginilor le-a oferit domeniului public, renunţând la drepturile de autor, sunt instrucţiuni aici despre cum se procedează. Vă atrag atenţia că deţinătorul drepturilor de autor ale unei coperţi nu este autorul cărţii, ci desenatorul care le-a realizat (dacă este altul decât autorul cărţii), el fiind singurul care poate decide eliberarea lor de sub drepturi de autor sau publicarea sub o anume licenţă. În alte cazuri, editura are dreptul exclusiv asupra coperţilor şi aici se pot folosi imagini doar ca utilizare cinstită, explicând pentru fiecare imagine de ce este absolut necesară articolului—nu folosim astfel de imagini fără să fie nevoie. În acest caz, pe lângă {{Carte-copertă}}, trebuie explicată necesitatea utilizării. Un ghid pentru explicaţiile respective îl reprezintă formatul {{Material sub drepturi de autor}}, folosit de exemplu la această imagine.--Andreidiscuţie 5 martie 2009 16:25 (EET)
Domnule Stroe, nu-mi ţineţi mie teorii din astea, pentru că le ştiu mai bine decât dvs. Aveţi dvs. înşivă jumătate de imagini puse pe wiki în neregulă. Am văzut imagini cu artişti, sportivi, şi chiar scriitori care pur şi simplu le-aţi luat fără nici un drept de pe situri aiurea. Vă ştiu prea bine, acum câţiva ani făceaţi gălăgie şi la harta Tismanei, hartă lucrată de mine şi declarată de utilitate publică. Aş putea face şi eu pe grozavul ca n-aveţi in regula imaginile dvs. cu toţi sportivii de trei lulele şi cântareţele dumitale şi să vă sterg imaginile. Dar sunt un om cu discernământ! Cu dvs. ceva nu este în regulă, sunteţi stresat, ar trebui să va abţineţi să faceţi ce doriţi aici. Nu este normal ca dvs să vă puneţi aici toţi cântăreţii şi sportivii care peste 5 ani vor fi nulităţi în lume, iar scriitorul nostru George Anca, om care va rămâne secole în literatura română prin opera sa, sa n-aibă imagini pe wiki! Ia gândiţi mai bine... n-ar trebui să refaceţi ce-aţi distrus? Când o să am timp o să îndrept eu dar dacă sunteţi un om lucid şi cu discernământ, puteţi să refaceţi acele imagini aşa cum aţi făcut şi cu cântăreţele dvs. , luând imaginile de la Editura online.
Păcat că în loc să faceţi pagini noi vă ocupaţi de paginile altora, asta doar pentru a câştiga medaliile wiki având multe "contribuţii". Halal! Nu aşa se câştigă cinstit o medalie! N-am timp să stau pe aici dacă n-ai învăţat nimic din atacul precedent cu harta! Vorbim în zadar, nu-mi mai replicaţi că n-aveţi dreptate!--Tomoniu (discuţie) 6 martie 2009 01:14 (EET)

Ce date mai doriţi?

E vorba de o imagine a autorului şi de nişte coperte de carte, cerute de mine autorului, care mi le-a dat fără nici o pretenţie. Ce date să am eu în plus decât "imagine copertă" folosită pe o pagină? E clar că ştegerea acelor imagini a fost făcută cu rea intenţie! Iar cu atenţionarea aceea e clar că faceţi aici terorism prin ameninţări! Eu sunt aici din 2005, n-am făcut nici pe şeful şi nici n-am ameninţat pe nimeni! N-ar fi mai bine să întreptaţi greaşala şi să lăsaţi şefia de-o parte? --Tomoniu (discuţie) 5 martie 2009 16:15 (EET)
Ca o coincidenţă, şi eu sunt aici tot din 2005 şi presupun că nu este cazul să vă reamintesc că aici nu există şefi, dar că proiectul nostru trebuie să fie perfect acoperit din punct de vedere legal. După cum am mai spus, îndreptarea greşelii nu o pot face eu, pentru că nu mă pot substitui autorului unei imagini şi să-mi asum legal publicarea ei. Dacă dumneavoastră aveţi permisiunea autorului să publicaţi un material, atunci numai dumneavoastră o puteţi face.--Andreidiscuţie 5 martie 2009 16:25 (EET)

Drepturi de autor

D-le Tomoniu, din păcate Andrei are dreptate. Wikipedia nu-şi poate permite să pună în paginile sale mai multe materiale decît ne permite legea. Este foarte neplăcut pentru noi toţi că deşi contribuim aici cu totul voluntar, nu pentru bani sau alte beneficii, trebuie să respectăm legile ca şi cînd ne-am îmbogăţi pe seama diverşilor autori. Sed lex!
În cazul materialelor protejate de lege avem următoarele opţiuni:
  • Fie luăm legătura cu titularii drepturilor de autor şi îi rugăm să ne dea o declaraţie prin care materialele sînt eliberate în domeniul public (prin renunţare totală la drepturi) sau sub o licenţă liberă compatibilă cu Wikipedia. Compatibilitatea cu Wikipedia înseamnă aşa: să nu ni se ceară folosirea exclusiv necomercială sau în scopuri educative. Licenţe compatibile cu Wikipedia sînt GNU pentru text şi GNU sau Creative Commons pentru imagini, înregistrări audio etc. Autorii pot de asemenea să spună în cuvintele lor ce condiţii pun, de exemplu menţionarea autorului, păstrarea materialului în exact forma oferită etc. Aveţi aici un model de declaraţie, pentru cazul în care sînteţi dispus să încercaţi această variantă.
  • Fie folosim cantitatea minimă de materiale protejate pentru ilustrarea subiectului în cauză. Pentru aceasta invocăm clauza „utilizare cinstită” din legislaţia americană, care în anumite condiţii ne dă voie să folosim materiale pentru care nu avem permisiunea autorilor. Ce înseamnă cantitate minimă vedeţi la pagina Wikipedia:Materiale protejate; de obicei asta înseamnă o singură imagine, dar dacă subiectul are mai multe aspecte cu totul distincte putem avea cîte o imagine pentru fiecare aspect. Condiţia este totuşi să nu existe şi să nu se poată obţine materiale libere echivalente care să ilustreze subiectul.
Tehnic vorbind eu pot să recuperez imaginile şterse de Andrei, dacă nu mai aveţi un exemplar pe propriul calculator. Dar pentru a le păstra pe termen nelimitat va trebui să avem o acoperire legală, adică una din cele două variante expuse mai sus.
Este adevărat ce spuneţi, că mai avem şi alte imagini (sportivi, cîntăreţi, politicieni) la care situaţia legală este neclară. Şi acele imagini vor trece prin acelaşi proces, aşa cum multe alte imagini au trecut deja. Este o întreagă bătaie de cap, dar dacă n-o facem ne aflăm în pericolul de a vedea întregul proiect închis sau tîrît prin tribunale. Nici unul dintre noi nu vrea să se întîmple asta. — AdiJapan 6 martie 2009 09:31 (EET)

Răspuns drepturi de autor

Domnule Adi, în România întodeauna există scuze pentru tupeu şi prostie: se invocă legea, ţi se mai cere o hârtie etc.
De îndată ce eu am pus aceea imagine acolo, însoţită de eticheta "utilizare cinstită" înseamnă că răspund în faţa legilor de asta! Atunci ce mai vrea acest Stroe de la mine când el care are sute de imagini unde nu-si asumă nicio responsabilitate? Vrea să aibe "contribuţii" pentru medalii? Aş zice că medaliile wiki trebuie desfinţate, provoacă ceea ce a fost provocat aici.
Atenţie domnule Adi, că veţi rămâne aici numai cu aceşti medaliaţi inconştienţi de răul care-l fac! Eu sunt manager la www.editura-online.ro şi situl are aceleaşi cerinţe legale ca şi aici. Am cerut autorului cadrul legal al imaginilor puse pe pagina George Anca care mi-a confirmat copyrightul: În data de 16.02.2009, George Anca <.....@yahoo.com> a scris: "Ziceaţi de copyright-ul coperţilor (pentru wikipedia) - îmi aparţine, toate cele ce am trimis şi pentru cele mai multe cărţi ale mele publicate în România şi în India."
Când eu am pus acolo sigla "utilizare cinstită" am avut acoperire, aşa cum am avut şi pentru pagina creată la editură.
Mie mi-era suficient că am pus în valoare la editură opera acestui specialist în indienistică şi am o scurtă prezentare. Am zis să ajut wikipedia. Păi poţi? Iată ce scriam autorului, şi toate s-au întâmplat exact cum am scris:
"Sa vedem cat o sta pagina aia Domnule Anca! Ca peste tot, Internetul este impanzit de derbedei care in loc sa invete, au gasit loc de joaca. Uitati-va pe comentariile jurnalelor sau pe forumuri! Pe wikipedia română este o duşmanie ce nu s-a mai văzut in toată Europa. Am fost nevoit să pun unele imagini pe wiki franceză, acolo merge imaginea lui Nicodim, la noi nu! Ba mai mult, după ce mi-a fost ştearsă de la pagina romaneasca Nicodim de la Tismana, a apărut sub alt nume, sub numele unui administrator care o copiase de pe situl meu http://tismana.afcn.ro."
Părerea mea domnule Adi, este să discutaţi acest caz acolo între administratori, la cafenea, la sfatul bătrânilor, mă rog oriunde vreţi, unde să hotărâţi ca mai întâi de toate acest Stroe să intre în legalitate înainte de a sterge imaginile altora. Şi să repare ceea ce a şters! Eu n-am timp să tot repar ceea ce şterg unii bonavi de mania şefiei!
Aşa că ANDREI N-ARE DREPTATE, nu-i mai ţineţi partea, ci ţineţi-mi mie care vin aici să ajut, nu să iau medalii!--Tomoniu (discuţie) 6 martie 2009 11:18 (EET)
Domnule Tomoniu, ce înţelegeţi dv. prin „utilizare cinstită”? S-ar putea să vorbim de lucruri complet diferite. --Turbojet 6 martie 2009 20:23 (EET)
Păi e sigur, nene Turbojetule, că aici vorbim diferit şi fiecare înţelege ce vrea el din etichetele predefinite! Ai sărit şi altă dată în ajutor, ia rezolvaţi şi pe asta "ca la Timisoara": când am pus pe imaginea mea eticheta "coperta carte" mesajul afişat este foarte clar - "Această imagine reprezintă coperta unei cărţi şi drepturile de autor sunt deţinute fie de artistul care a desenat coperta, fie de editură. Se consideră că utilizarea la o rezoluţie joasă a acestei imagini pentru a ilustra un articol despre cartea în chestiune pe Wikipedia, găzduită pe serverele Fundaţiei non-profit Wikimedia, se califică drept utilizare cinstită. Alte întrebuinţări ale imaginii, pe Wikipedia sau în altă parte, pot fi considerate încălcări ale drepturilor de autor.-"
Mai mult, dau si "Informatii":
Descriere=Coperta cărţii "The Buddha" -ziua=19-luna=februarie-anul=2009 - Sursa=[1] - Articol=George_Anca Secţiune=self - |Rezoluţie joasă=da - Scop=Se face referire pe pagină despre această carte - Înlocuibil=nu, fiind coperta unei cărţi - Alte informaţii= Copertă carte
Toate datele sunt clare numai nea Stroe, care are sute de imagini în neregulă, înţelege ce vrea el şi având eu pe vremuri o discuţie cu el, omul vrea sânge, taie pe Buddha...
Ei!? Este clar acum că aici prin "utilizare cinstită" se poate înţelege orice? Sa va mai spun un secret, pentru editura online mi s-au trimis imaginile chiar de către editura iniţială la rugamintea d-lui Anca şi a autorului imaginii, pentru a fi folosite în domeniul public! (Am pus şi eticheta aia...) Eu n-o mai iau de la capăt! D-l Stroe ar face bine să preia de la editura online imaginile sterse şi să le pună la loc! Probabil însă e preocupat să pună cântăreţe şi sportivi din lume sau din cartierul unde locuieşte, despre care n-a auzit nici dracu' şi nici nu va auzi!--Tomoniu (discuţie) 6 martie 2009 21:01 (EET)
Stimate Domnule Tomoniu, ei vedeţi că ne înţelegem? Adică aţi precizat că ceea ce înţelegeţi dv. prin „utilizare cinstită” este altceva decât prevede legea americană, de care se ţine Wikimedia, ale căror servere sunt în SUA.
Dar s-o luăm băbeşte. În sensul legii americane „Utilizare cinstită” = utilizare fără aprobarea autorului (exact cum fac Stroe şi ceilalţi), într-un singur loc, în rezoluţie mică (care nu poate substitui imaginea originală), în scop de informare şi în lipsa unei imagini echivalente libere. Adică, luăm o poză, o facem cât un timbru mai mare şi spunem „deocamdată nu avem altă poză, uite aşa ar arăta”. Asta legea americană permite, aşa că Stroe e în legalitate, nu puteţi spune că fiecare poate face cum îi convine, că şi altul face. El e în legalitate, dar dv. nu. Dacă vreţi să declaraţi coperta „utilizare cinstită” faceţi poza mică, cum v-am spus, şi puneţi toate informaţiile cerute de formatul de utilizare cinstită (descriere, sursa de unde e „copiată”, autor, cotă folosită, rezoluţie, justificare), altfel imaginea va fi ştearsă exact cum sunt respinse acţiunile judecătoreşti pe motiv de formă, nu de fond. Ştiu că e birocraţie, nu glumă, dar asta este. Stroe sau alţii n-au de unde şti datele, aşa că nu pot completa ce omiteţi dv. să completaţi.
Dacă ziceţi că aveţi aprobarea e şi mai nasol. Atunci trebuie să urmaţi filiera Wikipedia:Drepturi de autor#Autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei şi să găsiţi o metodă de a transmite Wikipediei aprobarea oficială a deţinătorilor drepturilor de autor (grafician sau editură), este insuficientă declaraţia dv. (chiar pe cuvânt de onoare) că aveţi această aprobare. În acest caz birocraţia e şi mai stufoasă, credeţi-mă, eu am obţinut câteva astfel de aprobări de la autori, ştiu cum e, a fost ucigător. Ţineţi cont şi că în cazul acesta toată lumea va putea lua coperta respectivă şi să facă din ea o copertă derivată. Eu zic că nu acesta e interesul editurii, aşa că vă recomand să rămânem la „utilizare cinstită” şi să vă conformaţi cerinţelor care vi le-am expus, şi care vi le cer şi ceilalţi, AdiJapan şi Andrei Stroe. Asta e legea americană, mai încurcată decât credeţi. --Turbojet 6 martie 2009 21:55 (EET)
N-am greşit deloc, rămâne cum am zis: aici fiecare interpretează normele cum îl taie capul! Nu e vorba deloc să se facă o imagine mică! Cel care traduce "low resolution" ca imagine mică, habar n-are nici de engleză, nici de informatică. E vorba de rezoluţie slabă (joasă) ceea ce e cu totul altceva decât mică. Asta e boala românilor, întotdeauna trebuie să iese cum zic ei şi nu cum este corect. Poate să fie imaginea cât capul aluia de a tradus "low resolution" cu mic. Daca numărul de pixeli pe unitatea de suprafaţă este sub norma stabilită, aia înseamnă rezoluţie slabă. Se face în două feluri: 1. Iau o imagine hight, înaltă rezoluţie, de 100/200 px şi o măresc la 1000/2000 px. Deşi imaginea este mai mare, ea devine de slabă rezoluţie, low resolution. 2. Iau o imagine hight 100% şi o compresez la 10%. În acest fel a devenit low resolution, calitatea ei compresată (nu cu zip, cu editor!) fiind acum sub orice critică.
Oricum, cu voi, într-o solidaritate prost înţeleasă, care o să înlăture pe mulţi de aici, n-o s-o scot la capăt! Aşa că am să iau înregistrarea lui Stroe, exact cum o are la imaginea cu care a pus imagine unui scriitor la wiki. A venit cu justificarea că e luată imaginea aceea (multe are aşa)de pe un site. O să fac şi eu exact la fel ca el! Nu-i vorbă, pot face şi imagini "mici" dar vreau să vedem dacă pentru aceiaşi ilegalitate (pentru că el le are fara a respecta normele) aveţi două criterii diferite de apreciere. Acum n-am timp, am pierdut o groază de timp cu voi, poate duminică mă voi ocupa.--Tomoniu (discuţie) 7 martie 2009 00:10 (EET)
Consideraţiile dv. de mai sus privind „low resolution” sunt greşite, nu vă trec la examen. Şi nu este vorba de „low resolution” (unde am zis eu „low resolution”?), ci chiar de imagini „mici”, cu puţini pixeli. Fiţi atent la tonul pe care vorbiţi, din punct de vedere ştiinţific eu am în domeniu (informatică) calificare şi practică superioară celei a dv., iar din punct de vedere social, pe Wikipedia nu puteţi folosi tonul de director.
Dacă continuaţi să folosiţi acest ton mă voi limita şi eu să aplic politicile, iar ca explicaţie vă voi trimite să le citiţi, chit că dv. nu vreţi să ţineţi cont de ele. Vă rog să mă credeţi că dv. daţi alt sens cuvintelor, ceea ce vă duce la o interpretare greşită a politicilor. --Turbojet 7 martie 2009 12:32 (EET)
Ba dumneata crezi că eşti mare şef, te crezi prof. dr. in informatică şi te mai crezi şi la examen. Când eu lucram informatică la barajul de la Porţile de Fier, matale nici nu te născusei... Uite că nu s-a dărâmat barajul şi nici nu mă poţi pica la examen, pentru că or să te "judece prietenii mei academicienii!" care te vor pica ei la examen dacă ai spus "imagini „mici”, cu puţini pixeli", sintagmă care n-are nici un sens fără raportarea la unitatea de suprafaţă. Hai s-o lăsăm baltă!--Tomoniu (discuţie) 9 martie 2009 08:27 (EET)

Rezolvare

D-le Tomoniu, vă rog frumos să înţelegeţi că nimeni nu vrea să vă pună piedici. Dimpotrivă, toţi dorim ca Wikipedia românească să fie cît mai bună. Vă asigur că v-aţi format o impresie eronată despre Andrei Stroe; nu e nici pe departe în căutare de medalii, de altfel cred că şi el, ca şi mine, ca şi dumneavoastră, crede că medaliile de la Wikipedia nu fac nici cît o ceapă degerată. Nici mania şefiei n-o are, nici nu ne solidarizăm de dragul solidarităţii prost înţelese. Ar trebui să vă daţi seama că şi noi sîntem la fel de voluntari ca dumneavoastră şi că astfel de afirmaţii ne jignesc şi fac să ne piară cheful de voluntariat.
Problema este la terminologie. Dacă aveţi aprobare de la titularii drepturilor de autor atunci nu mai este nevoie să apelăm la clauza „fair use”; aceea se aplică numai cînd folosim materialele fără nici o aprobare. Aţi greşit spunînd că acele imagini sînt cu „utilizare cinstită”, iar Andrei Stroe s-a bazat pe această informaţie greşită. Tot ce trebuie este să transmiteţi la Wikipedia o copie a mesajului prin care autorii v-au declarat că acceptă să publicăm acele materiale şi în ce condiţii. Înţeleg că aveţi deja declaraţiile. Pentru aceasta folosiţi adresa de e-mail indicată la Autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei.
Atenţie de asemenea şi la termenul „domeniul public”, pe care îl folosiţi cu alt sens decît cel juridic şi riscaţi să provocaţi alte neînţelegeri şi apoi tot dumneavoastră să vă supăraţi. Domeniul public nu înseamnă locurile accesibile publicului, ci situaţia legală a unei opere de a putea fi utilizată de oricine fără nici o restricţie. De exemplu poeziile lui Eminescu au trecut în domeniul public pentru că drepturile de autor au expirat de mult (dacă or fi existat vreodată). În alte cazuri autorii înşişi renunţă voluntar în totalitate la drepturile de autor şi astfel spunem că operele ajung în domeniul public.
Cu aceasta sper că problema s-a rezolvat. Am recuperat fişierele următoare, întrucît înţeleg că aveţi permisiunea autorilor:
Va trebui acum să ne transmiteţi declaraţiile autorilor, aşa cum spuneam mai sus. În lipsa acestor declaraţii materialele vor fi şterse din nou, după un răgaz rezonabil, să zicem o săptămînă. — AdiJapan 7 martie 2009 09:25 (EET)

Rezolvare "iar mai trebuie o hârtie"

Stiu că faceţi aici voluntariat dar aceste amănunte nu trebuie să facă obiectul atâtor discuţii fiind vorba de un indienist renumit. Chiar azi dimineaţă i-am mai pus la editură o lucrare de doctorat a unei studente din India, privind poemele lui Eminescu. Eu n-am fost asa de pretentios la editura, cerand încă o hârtie, mi-a fost suficient acel mail pus aci. Tocmai pentru ca n-am vrut să şicanez omul cu încă o declaraţie pentru wiki, am folosit "utilizarea cinstită" ca o cale mai directă. Nu e nevoie să ne complicăm. Dacă aţi pus la loc imaginile, daţi "solutia" Stroe cu fotbalisti, ce mă tot ameninţaţi cu stergerea!
Deci schimbati dvs. nu stiu daca eu am voie, inregistrarile dupa modelul, fotbalistul d-lui Stroe
Sursa: http://s93.photobucket.com/albums/l57/vlad_rusu_stelistu/?action=view&current=24.jpg
(acolade)utilizare cinstită în|Sorin Ghionea(acolade) (acolade)Imagine UC fără date|ziua=5|luna=martie|anul=2009(acolade)
Pentru George Anca:
Sursa: http://www.editura-online.ro/html/george_anca.html
(acolade)utilizare cinstită în|George Anca(acolade) (acolade)Imagine UC fără date|ziua=7|luna=martie|anul=2009(acolade)
Daca n-aveti timp şi am eu voie, schimb eu mâine, ne tot ţigănim aici pentru nimic! Putea să facă asta d-l Stroe dacă tot ziceţi că are pretenţia de om care vrea să ajute.
ATENŢIE, FOARTE IMPORTANT! Si mai este ceva! Eu n-am chef să tot repar pe aici ce strică alţii. Intr-un caz similar cu cel al d-lui Stroe, administratorul DAlex, mi-a şters o imagine de pe pagina Mănăstirii Tismana şi a plasat el imaginea "Prima pagină a tetraevangheliarului", un fals de la o editură de mâna şaptea. Aceea nu este scriere slavonă! Şi se vede de la o poştă că e o imagine de tiparniţă veche care nu se inventase în vremea lui Nicodim!
Tot aşa m-am supărat şi atunci şi l-am lăsat pe Alex să facă pe grozavul. Din păcate lumea a luat imaginea de bună în loc să-i dea peste nas lui Alex că a pus o imagine falsă! Puneţi imaginea care trebuie! O găsiţi pe situl facut de mine pentru manastire pe pagina http://www.manastireatismana.ro/600.htm
Să ştiţi că aceste lucruri nu-mi convin mie: prea se dau unii mari şefi. Aş sta să ajut pe aici, dar poţi de ei? Uite ce se întâmplă!--Tomoniu (discuţie) 7 martie 2009 13:21 (EET)
D-l Tomoniu se dă şi el şef, director, şi vrea ca noi, ceştilalţi, să fim slugile lui, secretarele la care el le dă ordin „completează-mi hârtia asta”. Nu sunt de acord. Să pună mâna să facă dacă are timp să scrie atâta poliloghie. --Turbojet 7 martie 2009 13:36 (EET)
M-am prins, e scris adânc superturbojetule... vezi că Adi nu s-a prins că te refereai la mine, după cum a sărit mai jos cu sabia? Numai care-o trăit în Timişoara înţelege subtilitatea bănăţanului de a trece un moment tensionat, în planul comicului de derizoriu. Treaba asta se perpetuă la următoarea generaţie, mă bucur că ce-i bănăţean n-a pierit, cu toate că Timişoara se umplu de olteni, germanii plecară şi maghiarii îşi fac acum veacul în pustă. Deci, m-apuc de treabă... pentru că Adi mi-a dat o ... "indulgenţă" ca pe vremea cardinalilor evului mediu. Ea confirmă că tot ce-am spus e adevărat deşi m-a contrazis.--Tomoniu (discuţie) 9 martie 2009 07:40 (EET)
Am recuperat imaginile pentru că am toată încrederea că aveţi declaraţiile autorilor şi că nu mai e decît o chestiune de timp pînă ni le trimiteţi. Deci aveţi deja parte de un tratament preferenţial, bazat pe încrederea pe care v-o acordăm. În mod normal nu facem asta; de prea multe ori lumea încalcă legea şi rămînem noi să suportăm consecinţele.
Dacă totuşi preferaţi să mergem pe „utilizare cinstită” atunci nu mai e nevoie de declaraţii, dar va trebui să aplicăm restricţiile de la Wikipedia:Materiale protejate: număr minim de materiale, rezoluţie mică, justificare etc.
În problema cu Alex:D vă rog să-l contactaţi direct.
Este posibil ca unii administratori să acţioneze cu mai mult aplomb decît ar trebui. Dar administratori mai buni nu avem! Vă rog aşadar să le atrageţi atenţia asupra greşelilor, cu răbdare şi numai după ce vă asiguraţi că într-adevăr au greşit. — AdiJapan 7 martie 2009 15:51 (EET)

Discuție Utilizator:Tomoniu/Arhiva5


De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cuprins

Aprecieri

Aprecieri pentru domnul wikipedist Miehs, care a refăcut pagina mea vandalizată. Mulţumesc! Dacă îi bloca şi IP-ul vandalului aceluia începeam cu "Cele mai înalte aprecieri!" --Tomoniu (discuţie) 27 octombrie 2008 21:56 (EET)

Iarăşi

Ce facem, domnule Tomoniu, ne învîrtim în jurul cozii? Păi nu v-am spus că „utilizarea cinstită” este atunci cînd materialul este protejat de lege şi îl folosim fără permisiunea autorilor? Apoi nu v-am spus că „domeniul public” este atunci cînd materialul nu mai este protejat de lege şi deci îl putem folosi cum vrem? Şi atunci cum pot cele trei fişiere să fie simultan şi cu utilizare cinstită şi în domeniul public?!
Spuneaţi că aveţi permisiunea autorilor. V-am rugat să trimiteţi mesajele respective la adresa info-ro@wikipedia.org. Nu e nevoie să trimiteţi o copie completă a mesajelor, pentru că bănuiesc că mai sînt acolo şi informaţii personale care nu ne privesc, ci doar partea care conţine declaraţia în sine.
În lipsa declaraţiilor vom fi nevoiţi să recurgem la utilizare cinstită şi să păstrăm în articol doar fotografia şi cel mult o copertă.
Depinde de dumneavoastră ce cale alegem. — AdiJapan 9 martie 2009 09:52 (EET)
V-am spus că fac exact ceea ce a făcut şi colegul dumitale Andrei Stroe! Aveţi criterii diferite faţă de normele wiki, fotbaliştii au voie cu poze iar scriitorii nu? Daţi "indulgenţe" la unii cum dădeau cardinalii catolici şi papa în evul mediu borfaşilor? Ştiu ce vreţi voi: să aveţi şi pe unii "în regulă" ca să ziceţi că sunteţi voi corecţi, ca vă acoperiţi imaginile voastre în neregulă, unii administratori au SUTE de imagini în neregulă! Bine, vă trimit FW toate mailurile primite de la editura autorului şi de la autor dacă aveţi norme diferite pentru administratori care sunt mai egali decât alţii când pun imaginile cântăreţelor lor. Le caut după amiază şi le trimit deseară! Văd că dumneata te ocupi numai de unii, mai trimis să rezolv tot eu care am semnalat despre imaginea falsă a lui AlexD, păi eu sunt administrator? De falsul acela nu răspunzi tot dumneata ca administrator? Va ştiam pe unii mai echilibraţi. --Tomoniu (discuţie) 9 martie 2009 10:35 (EET)
Nu există în drept noţiunea de „de ce vă luaţi de mine în loc să vă luaţi de ceilalţi”. Bine, indicaţi 2-3 poze trimise de Andrei Stroe pe care le consideraţi în neregulă. Dacă sunt în neregulă îi vom cere să le aducă în legalitate pe toate cele care este cazul, iar dacă sunt în regulă, vă veţi dumiri de ce alea sunt în regulă şi altele nu. Iar pentru OTRS trebuie o declaraţie oficială a deţinătorului drepturilor de autor asupra imaginii, conform modelelor din politicile care v-au fost indicate. Ţineţi cont că pentru ca declaraţia să fie valabilă trebuie 1) ca imaginea să fie identificată fără echivoc 2) faptul că aprobarea vine de la titularul dreptului de autor trebuie să fie verificabil fără echivoc. Gândiţi-vă cum puteţi dovedi toate astea. --Turbojet 9 martie 2009 11:55 (EET)
Care criterii diferite, domnule Tomoniu?! Unde aţi văzut dumneavoastră că unii sînt mai egali decît alţii? Ce imagini acoperim? Mă tot frecaţi la melodie cu aiureli din astea, că-mi vine să-mi iau cîmpii.
Văd că citiţi în diagonală ce vă scriu. V-am mai explicat o dată că putem păstra fotografia d-lui George Anca şi dacă recurgem la utilizare cinstită. Dar trebuie să ne lămurim odată dacă e într-adevăr utilizare cinstită, sau permisiune de la autor, sau domeniu public, sau ce-o mai fi. Cine a zis că scriitorii n-au voie cu poză?!
În povestea cu imaginea falsă a lui Alex:D nu-mi pot da seama despre ce imagine vorbiţi. Articolul Mănăstirea Tismana n-a avut niciodată mai mult decît o imagine, anume Fişier:Le monastere Tismana.jpg, iar imaginea aceea n-a avut niciodată altă versiune decît cea actuală. Deci nu ştiu ce spuneţi că a şters Alex:D, mai ales că el n-a intervenit în viaţa lui la articol sau la imagine. Nu există nici un fişier cu denumirea „Prima pagină a tetraevangheliarului”. Puteţi spune mai concret?
Ca să ştiţi: administratorii n-au nici un drept editorial suplimentar faţă de restul utilizatorilor. Dacă aveţi ceva de şters, blocat sau protejat atunci apelaţi la un administrator, dar în rest aveţi exact aceleaşi drepturi, deci e firesc să vă rezolvaţi singur problemele, cu atît mai mult cu cît înţeleg că e vorba de conţinut enciclopedic de specialitate.
Aşa ca idee, dumneavoastră credeţi că scopul existenţei mele este să stau şi să vă dau explicaţii pe care nu le citiţi? Am şi eu o viaţă, domnule. — AdiJapan 9 martie 2009 12:22 (EET)

Declaraţie

Am primit declaraţia. Prin aceasta s-au rezolvat problemele la următoarele imagini:
În mesajul primit prin e-mail mai erau menţionate cîteva imagini pe care nu le găsesc aici:
  • Illustration Gitagovinda 2.pdf
  • Gitagovinda.pdf
  • Prima Ultima.pdf
Dacă le trimiteţi vă rog să menţionaţi în paginile de descriere că declaraţia de eliberare sub GNU a fost înregistrată la Wikipedia cu numărul 2009030910015062, aşa cum am scris şi eu la celelalte fişiere.
Pe de altă parte mai rămîn două imagini pentru care nu avem nici o declaraţie:
La primul, fotografia lui George Anca, va trebui să stabiliţi dacă e „utilizare cinstită” sau „domeniul public” (în al doilea caz trebuie să avem declaraţia fotografului că a eliberat poza în domeniul public). Al doilea fişier, coperta Ibsenienilor, întrucît nu este esenţial pentru ilustrarea subiectului, va trebui să-l ştergem, conform cu Wikipedia:Materiale protejate. Aştept să-mi spuneţi dacă mi-a scăpat ceva. — AdiJapan 9 martie 2009 13:22 (EET)

Completare

Am mai primit două mesaje, în afară de cel menţionat mai sus:
Tichetul OTRS 2009030910015393 cuprinde declaraţia de eliberare sub GNU a imaginilor:
  • Haos Temnita Exil.doc
  • The Buddha.doc
  • Lumea fara Coloana.doc
  • Ardhanariswara.doc
Cînd veţi trimite fişierele vă rog să menţionaţi numărul de înregistrare pe paginile lor de descriere.
În sfîrşit, tichetul OTRS 2009030910015937 conţine numai declaraţia lui George Anga potrivit căreia el este titularul drepturilor de autor pentru copertele cărţilor: „toate cele ce am trimis şi pentru cele mai multe cărţi ale mele publicate în România şi în India.” — AdiJapan 9 martie 2009 13:48 (EET)

Hărţuire

Această pagină va rămâne ca probă indubitabilă asupra hărţuirii mele doar pentru că faptul că v-am arătat nişte nereguli. 1. Aveţi în arhiva anterioară exemplul prin care vă ceream să completaţi voi acelaşi format (şablon) pentru imaginile scriitorului Anca G. ca şi şablonul lui Stroe administratorul vostru. Aţi trecut pe pagina asta, aţi uitat ce-aţi citit acolo şi aţi continuat hărţuirea, mai cereţi să mai scriu încă odată ce-am scris deja. Stroe a rămas cu imaginea, eu a trebuit să schimb formatul "Stroe" de 4 ori şi să caut prin calculator numeroase "dovezi". 2. Tot în arhiva precedentă arătam exact ca imaginea http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9Fier:Nicodim-Evangheliar.jpg de pe pagina lui Nicodim de la Tismana este un act de secol XVII-XVII şi găseam şi soluţia de a lua originalul de pe situl manastirii Tismana. N-aţi ţinut minte, pentru că nu vă interesa!
Acea imagine este din punctul de vedere al politicilor Wikipediei perfect legală. Este luată dintr-o sursă „de încredere” (o carte publicată într-o editură), are tot ce-i trebuie la descriere, licenţă etc. Noi nu decidem care imagine e bună şi care nu, lăsăm asta în seama referenţilor editurilor. Dacă aveţi ceva cu imaginea, cu autorul cărţii şi cu editura trebuie întâi să vă războiţi, nu cu Wikipedia.
M-am dus să văd din nou situl Mănăstirii Tismana. Acela e găzduit la go.ro, unde oricine poate face un site (de exemplu dv.) unde să scrie ce vrea el (de exemplu dv.), ca urmare, conform politicilor Wikipediei, nici nu este o sursă de încredere. Probabil aţi observat că niciodată declaraţiile utilizatorilor (cum sunt şi ale dv.) n-au fost considerate surse pe Wikipedia. Dacă ce vă spun vă şochează, mai citiţi politicile, veţi vedea care sunt bazele pe care funcţionează Wikipedia. Înţeleg că nu vă convine, deoarece efortul de adaptare este foarte mare, însă dv. sunteţi cel care trebuie să vă adaptaţi politicilor (stabilite nu de mine, ci în general pe Wikipedia în limba engleză, cu sute de milioane de utilizatori), ar fi cam greu să se adapteze Wikipedia la ideile dv. Iar dacă vreţi să impuneţi asta, începeţi cu expunerea ideilor dv. pe Wikipedia în limba engleză. Dacă ăia vă dau dreptate şi modifică politicile, le adaptăm şi noi. --Turbojet 9 martie 2009 21:51 (EET)
Nu zic că nu-i "legală" imaginea aia dar vă faceţi de râs cu ea! Situl mănăstirii este www.manastireatismana.ro iar toate documentele de acolo şi imaginile sunt "surse de surse"! Ele sunt de la muzeul şi biblioteca manastirii, ce mai cautati alte situri de incredere. Situl de la go.ro este facut de Iulia Nicorici care a cerut tot de la noi de la manastire documente si imagini ca să-l facă. Lista egumenilor a fost luată de un administrator wiki de pe situl mănăstirii, deci aceea era bună, imaginea cu tetraevangheliarul nu, pentru că şi-a băgat un alt coleg de administrator de la wiki nasul! E treaba voastră să vă menţineţi imaginea aia când toţi copii ştiu că pe vremea lui Nicodim nu era tipar. Numai un om răutăcios şi fără cultură poate să spună că imaginea aia de hrisov este din timpul lui Nicodim. Oare nu e nici un specialist pe wiki ca să vă spună ca scrierea aceea NU ARE caractere slavone ci chirilice? --Tomoniu (discuţie) 10 martie 2009 00:14 (EET)
V-am explicat că pe Wikipedia nu există referenţi, nu există persoane care pot decide dacă un material e „mai egal” ca altul. Nici eu nu pot spune că ar fi, nici dv. Vă e clar acum? Dacă sursa publicată spune, asta e, pe Wikipedia verificabilitatea contează, şi nu adevărul. --Turbojet 10 martie 2009 00:31 (EET)

Scopul vostru este altul, nu hărţuirea

Când a fost vorba de un scriitor valoros, de oameni valoroşi ai culturii noastre, întotdeauna am fost hărţuit în loc să fiu ajutat. Am plecat, paginile mele au fost umplute cu neadevăruri iar wiki s-a umplut de nonvalori. Pe lista de scriitori, sunt toleraţi acolo unii cu imagini care n-au ce căuta acolo, fiind vorba de o listă pur şi simplu, pe ce bază s-au lăsat acele imagini tolerate, scriitori mai egali ca alţii? Cică ar fi fişiere "media"! Vă daţi seama cu ce aiureală se vine la http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Categorie:Scriitori_rom%C3%A2ni&from=Cocea%2C+Nicolae+D. Aceia sunt mai ceva decât Eminescu, Creangă şi Caragiale! Iar mie aici, mi se caută beţe în roate unei imagini de pe pagina PROPRIE a unui scriitor. Iată unul din multele exemple de "indulgenţe"...
Recitiţi politicile de atâtea ori până le înţelegeţi şi vă dumiriţi ce este Wikipedia. Unde scrie în politici că utilizatorii Wikipediei ar fi referenţi care ar putea decide că Eminescu, Creangă şi Caragiale sunt mai importanţi ca N. Cocea? Unde scrie în politici că propoziţii gen „pagina PROPRIE a unui scriitor” ţine loc de descriere şi licenţiere? --Turbojet 9 martie 2009 22:01 (EET)
Iar răutate! Stau bine scriitorii ăia trei acolo? Puneţi-i atunci pe toţi pe pagina aia! Faceţi discriminare? Şi mă acuzaţi pe mine că n-am citit "politicile"... Nimeni să nu vă zică nimic, sunteţi infailibili, oare nu greşiţi niciodată!--Tomoniu (discuţie) 10 martie 2009 00:21 (EET)
Dar dv. ce aveţi de nu-i puteţi pune cu mâna dv.? Wikipedia nu este scrisă de administratori sau doar de o parte din utilizatori, ci de toţi. Dacă dv. ştiţi că o sursă spune altfel, corectaţi/completaţi, punând acolo şi o notă cu sursa care zice ca dv. Lăsaţi-mă cu ideea că incomplet înseamnă discriminare, sau aşteptaţi până când Wikipedia va fi completă (vom fi amândoi de mult oale şi ulcele până atunci) dacă ăsta este un motiv de critică. --Turbojet 10 martie 2009 00:58 (EET)

Veţi regreta ce va ajunge ţara asta şi wiki

Sunt profund descurajat de a mai lucra pentru wiki. Oamenii trebuie încurajaţi, ajutaţi, nu hărţuiţi. Când nu ştiu cum să facă, faceţi voi, terminaţi-vă cu veşnicile voastre sfaturi! Probabil că unii anume fac asta ca să râmână aici în misiune. Rămâneţi şi voi aici cu favoriţii voştri. Puteţi să ştergeţi pagina indienistului George Anca precum şi imaginile sale. Să râmână aici maneliştii, sexybrăilencele, magdele, elodiile, fotbaliştii cu trei partide jucate oficial în trei ani. Să rămână aici toate aceste nulităţi. Eu plec! Nu se ştie dacă voi mai reveni! Mai aveam multe de făcut aici pentru cultura română. Voi găsi alte mijloace, voi scrie în diverse publicaţii, dacă nu cumva antiromânismul şi incultura nu se va manifesta treptat în toată profunzimea acestei ţări. Nu-mi mai scrieţi că n-are rost, plec cum au plecat şi alţii, treptat veţi regreta ce va ajunge această enciclopedie şi va fi prea târziu! --Tomoniu (discuţie) 9 martie 2009 19:58 (EET)
Ajutarea” se referă la îndrumarea (eventual cu exemple) a începătorilor care întâmpină dificultăţi, nu la făcutul trebii altuia. Desigur că publicarea scrierilor dv. în diverse publicaţii e de folos, Wikipedia le poate cita, spre deosebire de simplele afirmaţii. Reveniţi când sunteţi dispus să contribuiţi conform politicilor Wikipediei. --Turbojet 9 martie 2009 22:18 (EET)
M-am întors! Prea o luaseţi iar cu a voastră, ştiind că am plecat. Spuneţi şi voi o dată: da domnule am greşit, o să îndreptăm! Hai curaj! Primul pas e greu!--Tomoniu (discuţie) 10 martie 2009 00:25 (EET)
Da, Domnule, am greşit că v-am lăsat atâta timp să credeţi că pe Wikipedia puteţi proceda fără să vă conformaţi politicilor, lăsând rezolvarea problemelor în sarcina altora. Ne însuşim critica şi vom fi foarte atenţi să vă indicăm cum să vă îndreptaţi problemele din contribuţiile dv. Hai curaj! Primul pas e greu: citirea politicilor! --Turbojet 10 martie 2009 01:07 (EET)
S-a arhivat această pagină, discuţiile ne mai având nici un rost. Las, aşa cum e moda printre administratori, să aibă ei ultima replică. Ştiţi cine şi de ce replică ultimul, v-am mai spus.--Tomoniu (discuţie) 10 martie 2009 09:36 (EET)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu