luni, 13 aprilie 2015

NAȘTERE-ÎNVIERE

de George ANCA

NAȘTERE-ÎNVIERE

Pentru prima oară, ziua de naștere mi-a căzut în ziua de Paște, de Înviere. Cum, mai mult n-am sărbătorit-o, de-a lungul vieții, am avut tentația s-o neglijez pe cât posibil. Pe facebook, însă, am dat de urări cu nemiluita, de la prieteni virtuali, din ce în ce mai reali, foști colegi de școală și de facultate, studenți din India, bibliotecari, scriitori, academicieni, sute, ca într-un tratak yogin pe lumina coincindentă: Hristos a Înviat – La mulți Ani!/Happy birthday (Thom Niebblin, Ta Kivinh, Sophia Inspire)/ Muy feliz cumpleanos (Maria Rocio Cardoso Arias) / bonne anniversaire (Elisabeta Isanos) / auguri de buon compleano (Erika Homeuka) /С днем рождения! (Biblioteka Pastuhova) / Hronia Polla (Stefana Stan).
Pentru neamuri, pentru nepotul Valeriu, o fi în fiecare Paște – la fel pentru corespondenții nedespărțiți de pe net (Mariana Gurza – n-am văzut-o în persoană -, Puși Dinulescu, Vasile Menzel, Dimitrie Grama, Ben Todică, Felix Sima, Ion Soare, Vasile Boji...), friends fără număr pe fb. Totuși „o zi binecuvântată, aniversată de Paști(Beatrice Stan); „întru Înviere și renaștere spirituală continuă” (Raul Constantinescu), „fericită coincidență” (Cionoff Șerban), „cât sunteți de iubit de Dumnezeu” (Dabu Rodica); „mai multă lumină în urări” (Marian Gorczyca); „faptul că te-ai născut în această zi mare și sfântă, cred că are o semnificație deosebită în cursul vieții tale” (Dorina Puiu Popescu); „să vă bucurați de tot ce vă înconjoară” (Steluța Vizuroiu); Ce frumoasă zi aniversara! E o mare bucurie sa coincida cu prima zi de Pasti... Sper sa fi fost tot atat de luminoasa şi de frumoasa ca ea. (Lăcrămioara Stoenescu).
E un fapt (?): Esti o persoanà indràgità: ai multi prieteni sinceri si afectuosi ( Grigore Arbore Popescu); Ați mai înscris un an în Cartea Vieții! (Traian Vasilcău); Mi-o iei mereu înainte (Nicolae Tomoniu).
Deals?
Regret că nu mai sunt editor. V-ași fi publicat Drăghicescu imediat. (Georgeta Dimisianu). Dl D.R. Popescu va scoate o ediție în zece volume la Editura Academiei (George Anca).
Ani bine cuvîntați, pe mai departe! Ne revedem curînd, în... ”Cronica veche”, cu secvențe din fascinanta ta experiență indiană... (Nicolae Turtureanu). Mare lucru cum am relipit noi Sinaia tieneretii de perenitatea cronicareasca. Cu tine atunci, in Iasi cu Keith Hitchins, v-am ascultat de intelepti. Si, zici, urmeaza! Adevarat a inviat! (George Anca).
Constantin Patraulea - George Anca : Hristos a inviat, dl profesor! Si..la multi ani cu intarziere... de o zi. - Hristos a inviat! Adevarat a inviat! - Ce mai faceti dl profesor? - Am tradus, dupa 80 de ani, 1500 pag. din Dumitru Dragjhicescu si acum redactez zecile de jurnale indiene. - Aveti o putere de munca pe care unii nici la 30 de ani nu o au. Gena buna. Felicitari! - M-a ajutat femurul stang rupandu-se si ducandu-ma inapoi la filocalie. - Imi pare tare rau. Este exact situatia exprimata prin vorba romaneasca : TOT RAUL SPRE BINE. - Tocmai ca acum am pasi buni de mers. Sunt prieten cu ambasadoarea Indiei, daca va mai intereseaza o asociere economica. - Aha. Buna veste. Eu sunt dezamagit de ce am cunoscut, acel indian. dar poate nu sunt toti ca el. Avea in cap doar pt el. - Poza, gandind ca de ce sa faca romanii ce trebuie sa faca ei. Acum s-a intors in India, la Jahnsi. Asociatia Culturala are programe lunare, pe teme generale. - Aha. O sa ma gandesc, poate fi o deschidere interesanta. - Il avem si pe Vasile Boji, chiar daca are de dus nepotul la inot. - Cred ca trebuie implicarea doamnei ambasador. Fara sprijin, accesul la resursa indiana este extrem de limitat. Eu cred ca ei au o organizare de sprijin a firmelor indiene in RO asa au si elvetienii spre ex. Poate stam de vorba la o cafea. Vedeti ca mi-am schimbat biroul, sunt undeva pe langa Min Invatamantului. - Cu prima ocazie o abordez si va spun daca o intereseaza. Pe curand, domnule avocat! - Pe curand, sanatate!
Daruri?
George Anca: Dear Thom, Thanks for your story there. I find you well, as ever, but still missing Kerala. Your editing and composition accompanied you mostly any time (perhaps lesser in China), keep it as a writer. Princes Sirindhorn studied Sanskrit with professor Sathya Vrat Shastri, and at world conference of librarians in Bangkok, under her aegies, I presented her THAI VILASHA, an epic by Satyavrat, commented by me.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu