sâmbătă, 31 decembrie 2011

Arghezi ori viața

George Anca


August, 2010. Te gândeşti la chiftele marinate. Credeai că aţi înnebunit marea, sau voi, fraţii. Chiar nu mai vreau să-mi dau seama, prea târziu per comedie, plânsul copiilor (dar parcă marea?) Vedem ce iese, cititorule care, se zice, nu mai exişti, ca şi mine.
Cum vedea mănăstirea, scria pomelnicul, întâi uitaţii de la cea dinainte. Se interioriza ca beţivul în cârciumă. Pagina cealaltă, liră. Vedem cine mai întreabă. Eram la spital. Piaţeta în potcoavă neagră se deplasează pe apă sub pescăruşi.
Mă plăcuse maică-ta, taică-tău că nu publică teatrul fie-mii, şi aşa ni se lăsară copiii de literatură. Nici diabetul nu-l voi duce până la capăt, dar romanele. Nebun la azil, de mă saluta „cu respect”, securist, puşcărie, alcoolism, bătut nevasta.
Dă ordine prin formal training. Dacă avea studii superioare nu mai era împuşcat. Intelectualii sunt nişte elemente consultative. Surzii n-au înţeles niciodată un film românesc, doar ruseşti şi americane. Numai Rollsuri şi Packarduri. Fumam haşiş, fumam havane.
Dărâmi ce ridică duşmanul de un sânge. Fidelitate clădită pe trădare. Urmele ne înconjoară, ne sufocă, ne acoperă lumina. Hope and perseverence. Savaot al oştilor. Nu-ţi bate faza. Se mai întâmplă să ne trezim împuşcaţi de vreun idiot.
A dispărut sicriul cu trupul fără deget al sfântului Nicodim, isishast, tălmaci de cuvinte, bărbat literat, orator şi cu viaţa sfântă, conducător ce strălucea ca un luceafăr de dimineaţă de virtuţile duhovniceşti, rugătorul domniei mele, zugrăvit în Cozia (Nucet pe Olt).
Literatura mea e plină de tine. Irina că tu, alcool, nu, că nu eram robust ca Nichita sau Mazilescu, să duci, Lovinescu, d-le Dinulescu, părinţii mi-au dat un trup excepţional şi eu mi-am bătut joc de el. Jurnalul 87-88, întâmplat politehnic. Să-l asculţi nu poţi. Ce emite sunt falsuri.
Roessler, Roller. Les vieux bandes. Ficţiunea transcrierii selective, în colaj, cu amestecul reversibil al anilor, sintagmelor. Muma cu fata conversează, Victor se uită la fabricarea de ţignale, eu nu am ce face. Ce literatură să mă mai aştepte, când de-o viaţă m-am împotmolit în dicteu?
Caietele mele ermetizează aparent suprarealist realităţi represive ale supravieţuirii ghetto. Acum, c-a pus absurdul ochii pe noi. G din triunghi înseamnă Geometrie şi nu God. Nu uita că ruşii nu vorbeşte în dodii. Mai mulţi ucişi decât numărul recensământului. Parandărăt.
Calvin recognized the power of music. Hymns of his own composition, e.g. Old Hundreth. Winston Churchill, Daphne du Maurier, Wilhelm von Humboldt, Henry IV, Lavrence Olivier, Paul Ricoeur, F. D. Roosevelt. Les guenon de Hus. Profitocraţi.
Liana trăieşte la Calvin, în Elveţia, de-l pomeneşte pe Voltaire, are o moarte a lui Fellini, a fost bărbat în altă viaţă în Australia, de unde vin, scoate morţi din Gange, revine după 20 de ani din Durenmatt între isihaştii andrucoviceni pe care-i frecventase trei ani.
Medicul voia o piesă Paula şi Teodor, o dragoste, te-ai fi asteptat, să se ataşeze, în special de Mazilu, nicio legătură, ar fi fost o treabă, delicată, pentru el nu e deosebire mare între Cehov şi Baranga, nu construcţie, nu scriitură, bancuri răsuflate. Trebuie scrisă piesa, la urma urmei.
Caietelor nu le-oi da de fund viaţa asta. La cules de coada şoricelului. Rat, şobolan de raft, Anna, roasă de el, amorul lor arhetipal. Poezii-morfină, gutui-colind în geam. Diferenţa între xenofobia clasică şi reacţia diversă faţă de imigranţi.
Voiam să-i scriu lui Sebastian să-şi facă story-ul ultimilor patru ani, gen Saul's Fall de Garcia Henessy, critical fiction, în căutarea propriei spiritualităţi. Nu tot ce e de la natură e sănătos. Unele obosesc şi fac rău, elimină radicalii liberi din sistemul nervos.
Recunoaştere secundă, fiind iar în situaţia de a invita. Generalul s-a stabilit de trei ani în Ruda pe Uliţa Iepureştilor în casa lui Burtică. Fata zice şi de un doctor. Se lansează cartea lui Kalam, tradusă de Sofineţ, prefaţată de Baconschi.
Septembrie. Cine mişcă nu mai mişcă. Maniere, remaniere. Lustrat, spânzurat de lustră. Naţie de subsol cu probleme la colivie. Iei o armă şi faci un gest de disperare cu oameni inteligenţi, nu cu toate gutuile. Ultimul la coadă să tremure din noadă. Fură şi praful de pe ficus.
Mi-a rămas caietul albastru deschis la paginile scrise de Mări, tot îi văd caligrafia dreaptă, înaltă, ce-o fi vrând să spună peste anecdota aspiratorului cu furtun al doctorului? Să ne gândim la ea? A murit de ziua ei şi a intrării în Uniunea Europeană, la spitalul Sfântul Ioan. Mi-am tot făcut de lucru, de depresie, a nu trece, a nu transcrie  - n-o fi de acord, îmi cere copyright? Să fi fost doctorul de vreo vină la finişul ei, inevitabil? Tot îşi făcuse rost de băutură şi la reanimare. Plata-i refuzase ţigara de pe urmă, tot sperând că s-o ridica. În anecdotă, doctorul îi explica fetei că părul pubian îi crescuse natural, şi nu e blestemată, uite şi lui, vai, el e şi mai blestemat, i-a crescut şi furtunul aspiratorului. Nimfomană şi beţivă, fără tată, tot doctor. Să dau de pomană un aspirator? I-ai dat tu ceaşca Anei, de nu-i plăcuse Nanei, ele se cam ciondăneau, de se acceptaseră crescute, a noastră înţelegând-o în păcat pe a credincioasei. Ce flori să-i duc Ilincăi la concert?
Snobilime blestemată, pizdă de poliţistă futută de un hoţ. Izlaz, spumă galbenă pe Olt-Dunăre, fum galben, ai băgat degetul în Dunăre, nor de grauri, bancuri de peşti, cormorani lanţ, egrete, pescăruşi, spuma asta oribilă, chimică, scoici verzi, Turnu minuscul, v-aţi mai ajuns la Seaca.
Comic laur depresiei împrejmuindu-mă ardei verde, kilograme, roşu tot iute, pian seara povestind liberul anilor, lasă-mă nu mă lăsa, nu mai e deschis albastrul la tânăra murită, că şi Chopin îşi compusese ăle două concerte la 20 de ani.
Poze în cerdac, la zid. Mă interesează disproporţionat caietele faţă de dosare şi scrisori. Leucemie: dacă ştergi, jur că nu ai inimă. N-aş scrie iar de Ilinca, schimbată (Ibn) toată creaţia, i-am sărutat mâna albă, prelungă, slăbise şi ea, giocondiană, cu păr de George Sand.
Actor în costum naţional, adică în costum modern n-ar fi actor. Bebenin spânzurat. La sforicele. Privirea aia otrăvită şi sângele îmbătrânit în rele. Abhorence for high places, for all metal instruments (even keys) and for drugs. The note A5 sounding in his ears.
Tind spre o (re)scriere în sine, reţinere a fluenţei retro, cu plusare considerativă. Teroarea caietelor, spaţială, cronologică, peste epic (dedus totuşi, ca pentru transnarator). Câţi pe mort umor or spirit. Alte dăţi, altor anchete a răspunde şi pe când iar la financiar.
Jena semnului de întrebare frică să respiri la jail hora călugărilor ochi albaştri printre obişnuiţii casei de culoare neagră hura-huru cea mai bună pizdă-i kuru nu e nicio crimă să te naşti încet la minte mai rău este să mori aşa o smetie peste faţă îţi dispar fraze întregi violenţa lejeră les vois de fait et violences legeres prostia expansivă mama execuţiilor publice a lapidărilor în vatra satului se întunecă şi ies păienjenii vă asigur că în dreptul roman violenţa lejeră nu exista la volan înjurăm cu toţii ca porcii era periculos dacă nu deranja să plângi fără râs chinghele pălmuitorilor pălmuiţi fetidule încrucişător noi suntem ăia decedaţi nici n-am existat mai multe piei de miei decât de oi bătrâne ne naştem pe rând şi murim pe sărite  el rucio cenuşiul Dapple  vărgatul teutonic dapper pocăinţa sau metanoia botezul în moartea Domnului crimele măgarilor pe muzică
Literatura mea, cenuşă presărată pe cărare o viaţă a o restrăbate transcriptiv, într-o reconstituire ficţională, retuş ignorării. Opusuri. Claviatura pianului pe trecerea de pietoni. Arabesca. Tempo rubato. Vocea nu îşi ajunge sieşi. Wohltemperirtes Clavier.
Vin bolile. Omul de la mijlocul zilei. Kitab-i-musiki. Ceva nu mi se învârte rotund. Cisternele. Parandărăt. O teroare mai cruntă decât cea din anii lui 1950. Au înnebunit de atâta abuz şi bine. A aprins deopotrivă lumânări Sfântului Gheorghe şi Balaurului. Bolovanul a luat.o la vale. Se întâmplă multe. Acelaşi tip de frisoane. Averea a luat-o spre răsărit. Tonul strămutării. Alt simulacru. Încep leşinurile. Delict de opinie. Justiţie nocturnă. Ruşine duşmanilor de drumul mare. Te-a luat valul şi mi-ai luat calul. Două puşcării. Ţara cu cracii în sus. Să-i fie ţărâna grea. Ce creatură ipocrită poţi fi, nu mă interesează cine eşti. Păpuşă cu handicap. Poporul este cadorisit cu filme de noapte, cu cătuşe şi înregistrări audio. Ofensiva jigodiilor preocupate de propria corupţie. Multinaţionalele lor conduse de securiştii noştri. Fear of unknown words and knowledge. O lume perversă de ofticoşi. Incubo. Lup ziua, miel noaptea. S-a arestat singur. Romanul comuniştilor. Adevărul seamănă ură. Nu condamnaţi mafia. Under breath, Gorki în engleză. Poliţistul, procurorul şi judecătorul. Justiţia nu se poate face la cererea populaţiei. În spatele arestărilor se ascunde misterul cucului de bronz.Agatha Christie. Şarada Islamului. Islamul şi creştinismul, două religii fără rost, doar dacă vrei să omori pe cineva. Ruperea de pagini scrise. Armata sutanelor negre. Tora, sul de hârtie de wc. Domnul din fotografie nu seamănă a creştin, ci a israelit, oricum mahomedanii nu văd vreo mare diferenţă între evrei şi creştini. Puterea rabinilor a scăzut. În Bible code scrie că Ierusalimul va fi distrus de un atac nuclear. Universul lucrează în oglindă. Mi-a picat râsul în scârbă. După tropicalişti, trecem în Era Vărsătorului pe 21.12.2012, după sideralişti, în 2673. Aţi devenit soldaţi ai Islamului. Să lupţi conştient contra propriei naţii. Antiamericani şi antiromâni. Baba Vanga a spus că Europa va fi aproape goală. S-a promis Palestina şi altor ţări. Joe Biden s-a declarat Zionist. Să-ţi trăiască neamul după cât de nedemolate controlat au fost cele două Turnuri Gemene în 11 septembrie 2001.
Mare parte din rău vine la noi din gene. Intelectuali cu fruntea-n colbu' Spânului. Pune mai bine menta la treabă. Adevăr grăieşti chiar dacă vorbele tale nu sunt copiate de la Kant. Îmi place să citesc adevărul şi realitatea, ale noastre, nu cele patriciene şi vânturiene.
A nu termina niciodată o frază. Ecran gros la şorici. A scrie roman psihologic. Pancreasul nu se vede în negura gazelor. Adevărat, fals, incert, neutrosofie Smarandache. Vine ea roata şi pe spiţa mea. Ochii din cer. Coaliţia de pătaţi. Se înviorează flăcările lumânărilor de pe morminte.
Răpitorii cu prădătorii. Scurmaci. Mancurt perfect. Fii mai precaut când latri în public. Curăţăm ţeava la puşcă şi pregătim cartuşele. Prea multă ură avem în sânge. Justiţia nu este altceva decât un cadavru în cătuşe. Cătuşe rimează cu căpuşe. Noi suntem nişte cadavre care aşteaptă cătuşele.
Unde sunt bani murdari trebuie şi vărsare de sânge. Otrăvire lentă cu aluminiu. Bătut la uşă, împuşscat în freză. Memoria colectivă a fost întotdeauna foarte scurtă. Îmi place pluralul. Se referă la cimilituri din jurul puterii. Ne mănâncă extremele.
Comandă textuală, video, bio. Mergi după instincte. Tombe la neige îmi spune cum văd viaţa. Să fim fericiţi orice s-ar întâmpla. M-au ajutat Tită, Vasile, Vinod. Profi, Dragu, Bocu, Ixaru. Speciale, Rodica, Nana, Veta. Îmi petrec timpul cu Plata, Nana, Victor, Pasi, Puşi.
Artemis, barba non facit philosophum. Îţi cade părul din nas în cafea. Haşiş strecurat în oala de ciorbă. Când s-a-mpărţit norocu' fost-am eu dus la lucru. Tu 7, eu 12, un glonte în cap sau în inimă. Îmi sare smalţul pe kilul de lămâi. We Don't Need No Education.
Lămâie, vă rog, serviţi lămâie. Ai tras praf pe nară aşa de dimineaţă? Refuz să cred că suntem în România. Luaţi-i, dreacu, etnobotanicele alea.  Se coace poporu' de pitpalaci în altă direcţie. Asasin ratat, colecţionar de creiere spălate. Şi-au rupt mâinile aruncând bolovanul în el.
Moartea permanenţei şi societatea disponibilă. Homo Gestalt. Căsătorie cu morţi. Stereotipizarea diferenţelor femeie-bărbat. Noi vs ei. False semne ale securităţii şi meritului. Potrivit presei eleveţiene, România e plină de ţigani şi câini morţi.
Rotaliana italienilor de origine română. Rumanol. Limba ca locuire. Halucinaţii în do minor sau fa sau sol. Din plictiseală, o să daţi în turbare, mafioţilor. Am rămas în mâna scursorilor vechiului regim. Dacă nu căscaţi ochii, o să beliţi mielu.
Datoria de a-l desfigura pe adversar. Un vehicul în Cipru. Când baţi, acoperă-te cu un cearceaf alb, spre a nu te păta cu nsânge. Aveau intimităţi cu Noica. Nae Ionescu, inclusiv Sebastian, erau poponari. Ceauşescu a avut relaţii homosexuale în lagărele de la Târgu-Jiu.
Maria l-a înşelat pe Iosif cu Pandera, tatăl lui Iisus, vezi în Talmud şi în Celsus. Ăştia nici n-au existat, mă. Leana dădea pildă soldaţilor din gara de la Găeşti. Justiţia diurnă, mai dreaptă decât cea în beznă. Un tăvălici ordinar de parşiv care se provoacă singur.
Mise en danger la vie d'autrui. Decât o judecată dreaptă, mai bine o înţelegere strâmbă. Îţi dă o palmă cu piciorul. Am încălecat pufuleţii. Pentru a trăi mult trebuie să murim de râs în fiecare zi, Şerbănescu, 86. Mereu altul, transcrierea, tot călătorie în timp.
Vorbeşte franţuzeşte cu mâinile. Francezi pe noi şi câte-un rus. Şamaşkin şedea chiar lângă mine. V-aţi gândit să veniţi cu replici. Pata se spală cu compuşi de plumb, la Târgovişte. Starea de furie permanentă şi ura viscerală accelerează răspândirea cancerului.
S-a umflat orzul în voi. V-aţi frecat rânza în gol. Repede vă mai ascundeţi în spatele amărâţilor. Adânci mai sunt rădăcinile comunismului în România, mai rău ca la Chişinău. S-a pierdut strada. Lunetistul ne are în ţintă. Prinde din afară învăţăturile dinăuntru, prin ziduri.
Te revela într-o salvare de anaghie. Îţi trebuie Mozart sau Wagner. Pe ce paşi ne extragem din viaţa trecută? Dacă se dă baba jos din căruţă, îi merge mai uşor calului. Iese din cocaină ca de la moară, cu Jim, zărind copulaţii aurii. Măcar de la victimologie. Vânătoarea cailor sălbăticiţi.
Octombrie. Text neepic, voluntarist. Nu mă interesase Nobel-ul via Vinod. Nu mai scrie. N-a răspuns nici prin poştă. Gutuia are calităţi antidepresive. Profesoarele de engleză ies din puşcărie să restaureze nobilimea. Instinctoterapie. Pierdere de avion. Cuvânt înstrăinat. Aproape cehovian.
Să te miri, să fii mir, căinţă, pocăinţă. Nouă italieni au vânat ciocârlii în Brăila. Nu eşti destul de aprins. Aşa te-ai născut, aşa meri în lumea de apoi. Mi-a făcut plăcere să-l găsesc în mizerie, pentru că era un reacţionar ireductibil, era Cioran.
Nu a fost bine din partea lui să facă această faptă de a lua viaţa unui băiat.  Asasinul de la Arghezi. Vrem să nu mai moară tineri ca Andrei. N-am vrut să-l omor, doar să-l sperii. Şi de eşti creştin, e greu să găseşti un grăunte de milă. Dumnezeu a avut nevoie de un înger. Un ţigan e bun ca berea, rece şi pe masă. Un ţigan din Dăbuleşti a murit înecat după ce se aruncase în râu să salveze un copil de român. Când mi-a spus să vină cu părinţii, mi-am dat seama că e ceva rău. Bătaia e una, cuţităreala e altceva. Statul asigură infractorilor condiţii mai bune decât oamenilor cinstiţi. De ce să nu-l spânzuri şi să scapi lumea de o fiară turbată? Am mai multe vieţi decât o pisică. Îmbrăcat în geacă plină de sânge pe Facebook. Ei, asta e, l-am omorât. Iau zece ani pentru un prost. Andrei a fost înjunghiat de două ori în inimă. Sigur nu a fost cu intenţie. Nu trebuia să scoată cuţitul, dar Andrei a sărit primul la bătaie. Când a încercat să se sinucidă, trebuia să îi reuşească, dumnezeu să mă ierte că spun asta, dar mai bine să se ducă draq el decât un băiat nevinovat precum Andrei. Suntem golani, ori nu mai suntem. Din cauza la protv, că ei au difuzat cu ciorcălanu ăla analfabet  şi l-au mai adus la televiziuni jegu ăsta infect de ţigan borât, la ulei pentru maşini cu voi, la tocat, ciorilor borâte jegoase şi mai ales ţăranu ăsta cocălar, să vezi ce omor îşi ia fracsu în şcoală. Vai de pielea lui ce îl aşteaptă (don Alex). Are note bune, însă trebuie să îl mutăm  la altă şcoală pentru a nu fi oaia neagră a liceului (dir. Lucian Săndoi). Andrei, ucis, 17. Teona, sora lui, 18. Romel, ucigaş, 19. Corect e să se aplice legea Talionului. Criminalul nu mai era copil ca să aibă idoli. L-ai promovat atâta pe pârnăistul ăsta de târgu ocna (viz. Mihai Morar). Trebuie să nu ai educaţie. Pedeapsa cu moartea e mult prea puţin. Să steie în mama lui la puşcărie sau la retarzi. Nici şcoala, societatea, ori educaţia de acasă. Oare unde este mult căutatul rol educativ al televiziunilor? Filme fără crime nu mai există, toate paraşutele şi-au făcut culcuş, nu se ştie cu ajutorul cui, în tv, sau se ştie? Ne-aţi distrus tinerii în 20 de ani. Vânduţilor, măcar nu mai faceţi pe lupii moralişti (M. Badea, M. Morar, Capatos etc.). Şcoala, bat-o vina, mai promovaţi-l mult pe perversul din Târgu-Ocna să mai înveţe tinerii ceva, să aibă un ideal/model demn de urmat. Criminalul de 19 ani, un copil fără cap. Subspecii. Voi îi faceţi vedete. Nulitatea asta absolută am văzut-o cu o zi înainte de crimă invitat la tâmpitul ăla de Capatos şi la boul ăla handicapat de Mihai Morar. Cine, un coate goale, un criminal din care se inspiră alţii. Aşa fac ziariştii lor agresivi, bârfitori, calomniatori, răi, prost crescuţi. Văd că te-ai prins de faza cu violenţa, în SUA pentru fapta asta ar fi primit condamnarea la moarte. Dacă-l eliberează justiţia, atunci să-l omoare rudele, prietenii, colegii, vecinii etc. Celui decedat, fiecare să-i aplice câte una-n cap, ce-o să le facă justiţia celor 50, 100, 1000 de oameni? Ela: se poate întâmpla oricui să omoare, accidental, nu oricine e capabil să înfigă de două ori un cuţit în inima unui copil, se vede că tu eşti capabil, oricare dintre noi putem fi omorâţi oricând de unul ca tine sau ca danezu. Nu a făcut nimic din greşeală, a scos cuţitul şi a lovit în inimă. Nu a făcut nimic împotriva propriei voinţe. A dorit să ucidă, atunci să moară. Poate dorea să urmeze cursurile unei facultăţi. Un nemernic i-a curmat viaţa doar pentru a demonstra cât de tare este el. Un laş şi un nenorocit. Tâmpitul ăla trebuie pus pe scaunul electric. Sper să-l vedem pe scaun. Criminalul trebuie împuşcat de două ori în cap. Şi, preventiv, a treia oară. Tina: totul plecă din sânul familiei. Vorbiţi-le copiilor deschis, educaţi-i, cizelaţi-i. Întrebaţi-i ce au pe suflet, furia sufletului dărâmă orice zid şi striveşte orice inimă anonimă. Este un animal idiot şi el şi frate-so şi părinţii lui, poate să scape şi să mai omoare şi alte persoane, este un animal cretin şi prost, nu a fost educat şi aşa a ajuns. Moartea: nu aveţi imaginaţie. Dacă eram tatăl victimei, l-aş aştepta până iese din puşcărie, îl anesteziez cu ceva tare, îi leg mâinile să nu piardă sânge şi i le tai cu toporul, le arunc în canal şi chem salvarea, să scape cu viaţă. Să mai omoare dacă poate. Evită întotdeauna orice conflict. Te face unu' prost, te înjură de mamă, eventual chiar îţi dă vreo două-trei scatoalce. Pleacă-ţi capul, dă-i dreptate şi părăseşte zona. Dacă dimpotrivă se umflă mămăliga-n tine şi sari la bătaie, sau să iei apărarea altora, fii pregătit pentru orice. Curajul şi muşchii te pot băga în pământ foarte rapid. Şi ţineţi minte, capul plecat, sabia nu-l taie. Mai lăsaţi tupeul de borfaşi că ajungeţi la Reînvierea 2. Moarte pentru moarte, eu în locul tatălui celui decedat aş trăi doar ca să-l omor pe criminal. Oltenii îşi spală păcatele dacă îl omoară pe individ, oricare ar fi erou, nu-l ratezi pe acest ucigaş, justiţia poate să-l scape, voi nu trebuie. Au ajuns cocălarii să facă ce fac, un sfat pentru tatăl victimei, prietene, un mare cuţit în inimă merită animalul ăsta, aşa trebuie să faci, să îi scoţi inima şi să i-o arăţi cât mai este în viaţă. Unu-i pământ, iar el e bine merci. Înjunghiat din întâmplare. Rebutul ăla social devenit criminal e un rahat cinic. E halucinant ce se petrece pe străzi, e halucinant ce se petrece cu mizeria asta numită presă în România. De două ori în inimă, întâmplător. Un cocălar cu tupeu de golan. Acest criminal cu acte în regulă trebuia să se fi născut acum 500 de ani. Regretă fapta, conflictul a fost unul sponatan. Nu are antecedente penale. S-a gândit la o anumită corecţie. Pe drumul de la gară la şcoală şi nu în faţa unităţii de învăţământ. Cei doi elevi de clasa a XI-a veneau la şcoală, alături de mai mulţi colegi, ei fiind atacaţi de un alt grup. Unul dintre tinerii aflaţi în acest grup a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare, unul dintre elevi fiind lovit în inimă (Săndoi). Acesta a fost dus de colegii săi până în faţa liceului, unde mai mulţi medici au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. Elevul ucis avea foarte bune rezultate la învăţătură, iar în urmă cu câteva zile fusese implicat într-un proiect cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Craiova. Celălalt elev a fost înjunghiat în spate, plagă tăiată hemitorace stâng posteriori. Romel, exmatriculat din motive de indisciplină. La asemenea structură legislativă trebuie să ne luăm fiecare un tanc. Andrei venea de la cursuri, împreună cu un coleg, Cristian. Părinţii cu sora băiatului, cântăreaţa de folk Teona. O zi în penitenciar. Mintea conduce pumnul, nu invers. Locul al doilea în lume, din 37 de ţări, după Ungaria, în ce priveşte violenţa în unităţile şcolare. A nenorocit statisticile. Va arde în iad alături de cei ce l-au îndrumat astfel în viaţă. Cer pedeapsa capitală. Astfel de indivizi nu trebuie să primească pâine şi apă. Ci să dea sânge prin ochi şi prin toţi porii pielii lor. L-aş da pe mâinile pricepute ale familiei victimei. Dumnezeu să-l odihnească pe băiatul ucis. Daţi legea moarte pentru moarte. Duceţi-vă acasă, că ai voştri vă primesc şi aşa cum sunteţi. 50% din orice şcoală din Italia sunt drogaţi. Sunt ţări cu şcoli mai agresive de 1000 de ori decât la noi, cum e SUA. Stăm bine la educaţie faţă de alte state. La profesională e ful de ţigani. Şi mai ereau capuri delea deale mafiei. Te miri că mulţi au râs de moartea mamei tale. Ce s-a întâmplat aici e chiar în afara şcolii. Ce bun e criminalul, du-te să-ţi înfigă un cuţit în inimă. Ne sunt omorâţi copiii pe străzi ziua în amiaza mare. Oltenii sunt nişte îngâmfaţi şi aroganţi cum rar se vede. Al draq criminal ce figură de macho porno are. Despre puştiul ucis de către bestia aia este într-adevăr o mare tragedie mai ales pentru părinţi şi sora lui. De nu îmi e draq frică să mai ies prin oraş nu ştiu când vine vreun nebun mintal şi pac. Când vine vorba de morală, nu mai există diferenţă semnificativă între olteni şi ţigani. Nu infractorii sunt vinovaţi. Oraşul Craiova ar trebui închis prin încercuire de către forţele armate, cândva la ora 12 noaptea, după care, poliţia, jandarmeria şi forţe antitero să intre în casele interlopilor ştiuţi şi luaţi pe sus şi băgaţi în puşcărie. Numai aşa se mai poate face ceva cu acest oraş care a devenit mai rău de suportat decât Palermo sau Sicilia în Italia.
Rapandule politice, ţafandachi fără şpuribus, dă-l în fasole, are pata pusă pe monoclu, cu mutanţii îmbătrâniţi greu o scoţi la înţelegere, pe o inimioară de plush kăzăcesc, numai ţigani ruşi în România, când e frig şi eşti singur ţi-e şi mai frig.
Cât de subţire e graniţa. Yonni Barrios (hindi?) Tommie îşi vinde medalia de aur olimpică. Antonio (retrasă medalia pentru dopaj) sinucis după 10 ani cu difenhidramină. Vaginata incerta. Exhaustiv Nikalai să traduci din spaniolă romance de don Pedro.
Brânele cu smirdar înflorit pe Furnica. Pe politician îl aleg eu, hoţul mă alege pe mine. Sparge cu pumnii tăi butoaiele astea kaghebiste. Două cârtiţe, una, mi-e aşa de ruşine că îmi vine să ies din pământ. Dacă nu ştii ceva eşti nevinovat?
Marea de maci a opiului, cu Ibis, vapor de biharieni, mareechi. Cea dintâi poezie într-o carte românească de şcoală, Ducere de mână către cinstia şi direptate. Ce ţau dat dumnezeu, cu ace traeşte, De cele ce nu ai , cu bună voe lipseşte Fieşte care stare odihna sa are.
Noiembrie. Ne-om revedea reviste pe deal în avatar. Japonia şi-a retras ambasadorul la Moscova. Moartea face dreptate în cel mai democratic grad. Om şi citi din el ca din Băncilă Blaga energie shakti. Ne-am cunoscut când eu am citit un catren şi el pre cină.
O tumoare ne apasă pe hipotalamus. Vocale aleatorii, Iahwe, sunt ceea ce sunt, sunt ceea ce este. Damigeana când e plină şi femeia când e goală. Nedelciu era la suprafaţă, Iaru în beci. Lovitura de stat o dă şeful statului, Carol, Antonescu, Mihai.
Otorex, mănânci doar ce e sănătos, ejaculezi retrograd, avortezi prin aspiraţie, schizofrenia este o boală ca diabetul sau astmul, sărutul social, caruncule himenale, ni s-a furat zahărul din ceai, mi s-a amărât în povestirea Liviei Ianculovici din Lugoj.
Mă apropii de propriile scrieri, a le repovesti în funcţie de subiect şi subiecţi. Avem echipa celuilalt rău, să umplem amfiteatre ca pe 107 ori Calderon. Rena cumpărase Jung tocmai când a primit invitaţia la laboratorul de arhetipuri.
Materie întunecată, marele îngheţ, superstringuri. Nu se mai vând sf-urile ca altădată. Fizica cuantică şi dumnezeirea, matematica teologică, big bang perpetuu. Ca o nucă sau ca un măr. Nu poci să lucrez dacă sunt crispat.
Asia Bibi, fostă creştină, condamnată la moarte, în Pakistan, acuzată pentu defăimarea numelui Mohammed. Tot caimacul unei poziţii de jure. Teatru psihic. Cine să răspundă cui, ori mie? Cine va salva-o pe Asia?
Jana Gana Mana, Amar Shonal Bangla. Tagore, a figure of consequence, the pallid, impression of a fine Old English Lady. Votares es un paler. Monologul interior al personajelor, nu pot să tai niciun cuvânt, el m-a debutat la 20 de ani, nici nu m-a futut.
Decembrie. Knowledge-absorbing, knowledge generating. Întunericul şi lumina ne balansează în vrie ideală spre recunoaştere, din seninul inconştient al nădejdilor refulate. Pumnul nemaiscriituri la ce sub galantar pleznit? Dorel a recitat o poezie din cel mai mare poet în viaţă, Mircea Ivănescu.
Univers în miniatură, imeroensmos, omule. Înaintea căderii în păcat, ţi s-a deschis o şcoală în grădina raiului. Paradisul Boemiei – Didaktika ceska – Didactica magna. Moravi-jaini, husiţi-tirthankaras. Dumnezeu s-o ierte pe Raliţa – sănătos să fii, că frumos eşti.
Unii dintre deţinuţi mâncau varul de pe pereţi. Attached are documents of payment. Predau nonviolenţă. Ce film s-ar fi făcut după Ciocoii vechi şi noi. Nu-i găseam nasul, să văd dacă mai respiră. Kenyana tot refuza salvarea, nu-i ştiusem numărul. Intensitatea diferenţei.
Erau mai bătrâni ca mine, clan de tineri, muream cum am apucat, de-am rămas în viaţă şi ni se naturalizează finele prin apropiaţi vecini până spre piele şi iele. Hipofertili, grup de suport, şamani, nu numai limbaj, şi idei. Deschide geamul de la camion înainte să scuipi.
Lasă-l acolo ascuns în memorie. Eşti expert în chestiile astea, cu stilul tău aglutinat. Are magnetisme de bun augur faţă de spiritualitate, nu poate oricine să-i treacă prin faţă aşa uşor. Graniţele între regnuri nu mai există, şarpe acum plantă.
Ce să ne mai spunem, că îţi mulţumesc că mi-ai scris diplomele, şi pe Mări am angajat-o, tu te pensionasei şi schiţai catedrale, ultima în Kenya, să şi asişti la zidire, cu viaţa ta, acum spre ai tăi, cu nimeni în urmă, dărâmată casa din vârghini, poate redesenată de tine, s-o aibă copiii.
Afect invers, a te vedea personaj negativ la infinit, a te autolichida dependent, hematom, vorbitul cu chirurgii, probabil vor să-mi taie piciorul, din Ioan în Luca, maică-mea un an în pat, taică-meu 5, cum n-am invidiat-o pe Raliţa, nu şi pe Paraschiv, da Vespasian.
Ştefan cel Mare, ţar în 1473. Veşnică sărăcie, castitate, ascultare iezuită. Căutam date (fraze) despre şcolile neoprotestante în România, credincioşii şi copiii lor. Amestecaţi, îngânduraţi printre ortodocşi. Îngreunat de mere şi serendipitate. Barba creşte în josul minţii albite primar, cu zăpada metastazei însorite de afară, ninsori pe gazoane încălzite din templele mingii. Cât pierd actorii prin filme de propagandă, cât admiratorii şi chiar finanţatorii, căpiţă de valsuri şi alte adaosuri. Rompian.  Cristes Maesse. Aldrovanda, otrăţelul de baltă, carnivor, păduri de nisip, stejar îngenuncheat, 400 ani, ochiul boului, 10 cm, 13 g, deltă. Blind date, Theo, Stanley. Ocean matematic, amurguri pe coline revizitate. Cei cu şcolaritate redusă, moldovenii şi femeile regretă execuţia cuplului dictatorial. Că românca este primitivă. Die: regretăm momentul zborului, regretăm că ne-am dorit să fim liberi, ne-am trezit aşa de zgribuliţi, fără ţară şi fără viitor şi cu aripile frânte la doar 21 de ani. Ne-am născut în România unde cântă nebunia. Daţi-mi şi mie o batistă. Father jumps. Triste colinde, că ştie ce-l aşteaptă, dacic, hindus. Să doarmă pe sub vreun pod şi să îşi treacă viaţa în revistă. Vin de bogdaproste vielor piroste, copiii, Jeni, te iubim, Gabi, totul sub cer, Qin. Cine spune cum Maria l-ar fi înşelat pe Iosif cu soldatul Pandera iar apoi i-a spus că a rămas borţoasă cu mădularul marelui maimuţoi numit duhul sfânt? Evu nu s-a dus în Australia ca Todică, ne-am neam.  Nu poţi fi orice fel de victimă. Vor moşteni glia. Panthera was the patronymic of Joseph. Yeshu ben Pandera. Stilul devine puricarea notărilor personale concrete din stuful primit de voie de nevoie în promiscuitatea anturajului vag social, mai mult ghetto, lagăr, tot nu ne-am schimbat mediul în remediu. Liturghia dinţilor la şomajul universitar pe sub pensie abia mă livrează ştirbirii spre proteze totale, pe cioturi nescoase de bărbosul de pe Plevnei (poeţi din Plevna veniră la Brăila, cum aţi venit, brăileni, la Bucureşti). Mai şi artrita lui Eugen, că biata Gabi e de azil, dacă, precum a doua zi de Crăciun, în Taggart, se euthanasiau între ei, când le venea rândul să injecteze cocaină de se găsea pe stradă. Christos bea, masonii beau. Picardul Jean Calvin. Monica Lovinescu vorbind despre Linda Belinda. Fane, câte onomastici. Bogdan George Anca este campion la taekwondo. 





Un comentariu: