luni, 14 aprilie 2014

Ben Todică: George Anca, la aniversare


Draga George,
Din partea mea si a Programului in Limba Romana al statiei de radio 3zzz 92,3 fm si a postului de televiziune Ch 31 TV din Melbourne, Australia primeste multa sanatate, viata lunga si imbelsugata cu multe realizari si impliniri materiale, profesionale si sufletesti ALATURI DE CEI DRAGI TIE si, “S-auzim Numai de Bine!”

La Multi Ani George Anca!

Cu mult drag si pretuire,

Ben Todica
Radio TV Producer Melbourne Australia



GEORGE ANCA (n. 12 aprilie 1944, Vâlcea) Poet, eseist, specializat în indianistică. Operă vastă, de combinaţii pline de virtuozitate între originismul universal şi modernismul arhaizant. Studii şi titluri academice: Doctor în filologie (Univ. Bucureşti, 1975). Director general al Bibliotecii Pedagogice Naţionale „I.C. Petrescu”; Visiting Lecturer University of Delhi (1977-1984; 2002-2003); scriitor - membru al Uniunii Scriitorilor din România; traducător. Preşedinte al Asociaţiei Culturale Româno-Indiene şi al Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu”; vicepreşedinte al Societăţii de Etnologie din România; membru al Romanian Group for Pugwash.

Despre omul de cultura

Sa fiu sincer George Anca este cel mai dur diamant al literaturii romane. Este un diamant pur si neatins de mana slefuitorilor ordinii de zi. Ti-e frica sa te apropii de el pentru ca nu stii cum sa-l apuci si oricum l-ai atinge, el taie adanc si doare – “doar atunci cand nu esti LIBER”. 

Este cel mai interesant suflet de om, de artist, de scriitor, de poet, profesor si prieten pe care l-am intalnit in viata. Un om liber si plin de curaj. Sa-l cunosti pe autorul Anca in esenta este ca si cum ai porni sa urci Everestul. E greu insa ajuns in varf vei simti ce simte el - vei vedea o alta lume, vei iesi din norme si te vei elibera. Sa fii atins de dragostea si generozitatea sa e un privelegiu.
George Anca - o marca in panteonul literaturii romane. 

La Multi Ani, Maestre!

Ben Todica

Cu aceasta ocazie Sambata 12 Aprilie 2014 va avea loc un Medalion Aniversar George Anca la Biblioteca Judeteana “Antim Ivireanul” Valcea organizat de Forumul Cultural al Ramnicului si Biblioteca Judeteana la orele 17:00




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu